Skip to main content
Currykryddad Fish and Chips
Currykryddad Fish and Chips

Currykryddad Fish and Chips

med frisk gurk- och myntasallad och majonnäs

4.1
(690)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till England, och vi frestar med currykryddad Fish och Chips. Vi panerar fisk i mjöl, ägg, panko och kurry, och steker den sen ljuvligt spröd. Vi serverar vår "Fish" med krispig, rostad potatis och en frisk gurk- och myntasallad med spenat.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller: Fisk)

500

Potatis

25

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)

4

Curry-On

50

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1

Gurka

1

Mynta

30

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

½

Olivolja (steg 5)

2

Vetemjöl (steg 3)

1

Ägg (steg 3)

½

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)690 kcal
Energi (kJ)2887 kJ
Fett33 g
varav mättat4 g
Kolhydrater67.2 g
varav socker5.9 g
Protein33.5 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor, och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Plocka och finhacka mynta.

Skär gurka i 2 cm stora bitar.

Skölj spenat. 

Panera fisk
3

Ta fram 3 djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st I 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/2 tsk I 1 tsk], Curry-on och en nypa peppar i den tredje. 

Torka av fisk med lite hushållspapper, och krydda den med en nypa salt.

Vänd fisk i vetemjöl, sen i ägg och till sist i pankomix, och ställ åt sidan på en ny tallrik.

Stek fisk
4

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 3-4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det är för lite plats i stakpannan. 

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om fisk fastnar i stekpannan. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered sallad
5

Blanda mynta, gurka, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Rör i olivolja [1/2 msk | 1 msk] precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp fisk, myntasallad och potatis på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.