
Denna supersnabba fiskrätt är perfekt när du inte har så mycket tid att laga mat, men ändå vill njuta av en riktigt god måltid. Vi kombinerar BBQ-kryddad sej med kokt potatis och en enkel sallad med rucola och äpple och serverar den med en krämig gräslökssås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
1 st
Citron
1 st
Småpotatis, förkokt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
40 g
Rucola
1 st
Äpple
1 portionspåse
Gräslök
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, halvera citron. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj rucola. Finhacka vitlök och gräslök.
Blanda gräslök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och BBQ-kryddmix.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Vänd potatis med smör, salt och vitlök precis innan servering.
Blanda rucola, en skvätt citronsaft, äpple, salt och olivolja i en stor skål.

Lägg upp fisk, sallad och potatis på tallrikar.
Servera med en klick gräslökssås.