topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkahkyckling

Dukkahkyckling

med rostade grönsaker och dilldressing

.

Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Dukkah

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

450

Sötpotatis

1

Rödlök

2

Rödbeta

Kycklingbröstfilé

1

Pumpakärnor

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)270 kcal
Energi (kJ)1128 kJ
Fett28.31 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater1.8 g
varav socker0.4 g
Protein2.58 g
Salt0.1 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär rödlök i klyftor. Skala och skär rödbeta och sötpotatis i 2 cm stora klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills grönsakerna är mjuka, 20-25 min. 

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i några minuter tills de är krispiga. Krydda med en nypa salt*. Häll över fröna i en skål. TIPS: Se upp, det kan fräsa och skvätta när du rostar pumpafröna.

3

Vänd kycklingfiléerna i dukkah så att de täcks helt av kryddorna.

4

Hetta upp en skvätt olja* i samma stekpanna som du använde tidigare på medelvärme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka dill. Pressa vitlök. Plocka bladen från persiljan (kasta stjälkarna). Blanda majonnäs, dill, vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk] och vatten* till en dressing i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Skär dukkahkycklingen i skivor. Fördela grönsakerna och kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med pumpafrön och dilldressing och garnera med persilja.