.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Dukkah
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
450
Sötpotatis
1
Rödlök
2
Rödbeta
Kycklingbröstfilé
1
Pumpakärnor
2
Olivolja
1
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skär rödlök i klyftor. Skala och skär rödbeta och sötpotatis i 2 cm stora klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills grönsakerna är mjuka, 20-25 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i några minuter tills de är krispiga. Krydda med en nypa salt*. Häll över fröna i en skål. TIPS: Se upp, det kan fräsa och skvätta när du rostar pumpafröna.
Vänd kycklingfiléerna i dukkah så att de täcks helt av kryddorna.
Hetta upp en skvätt olja* i samma stekpanna som du använde tidigare på medelvärme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka dill. Pressa vitlök. Plocka bladen från persiljan (kasta stjälkarna). Blanda majonnäs, dill, vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk] och vatten* till en dressing i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Skär dukkahkycklingen i skivor. Fördela grönsakerna och kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med pumpafrön och dilldressing och garnera med persilja.