HelloFresh
Citronpanerad kyckling

Citronpanerad kyckling

med sötpotatisklyftor och romanescosås

Barnvänlig

Sätt tänderna i mört kycklingbröst som panerats i ströbröd för att skapa en kontrast mellan mjukt och krispigt i din mun. Dippa de höstfärgade sötpotatisklyftorna spetsade med salt i romanesco-dippen och dröm dig bort till den norditalienska landsbygdsidyllen. Servera med en färsk, grönsallad vid sidan.

Allergener:ägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Röd paprika

½ st

Citron

1 st

Gurka

½ påse

Salladsmix

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

20 g

Solrosfrön

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2448 kJ
Energi (kcal)585 kcal
Fett16 g
varav mättat3 g
Kolhydrater60 g
varav socker10 g
Kostfiber8 g
Protein46 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C. 

Skär sötpotatis i 1 cm tjocka klyftor. Placera dem jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Tillaga i ugnen i 25-30 min.

Halvera och kärna ur paprika. Placera halvorna på ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja*. Baka i 15 min.

2

Finriv citronzest [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Skär gurka i halvmånar. 

Blanda gurka och salladsmix [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar*. 

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten

3

Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper och banka dem med en köttmallet eller kavel tills de har fått en jämn tjocklek, ca 1 cm. 

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg i den ena. Blanda panko, citronzest, en nypa salt och peppar* i den andra. 

Vänd filéerna först ägg* och sedan i pankomixen. Sätt åt sidan på en tallrik.

4

Rosta solrosfrön på en torr stekpanna tills gyllenbruna, 3-4 min. Sätt åt sidan. 

Hetta upp stekpannan på medelvärme med basen täckt med olja*. Stek kycklingfiléer tills ytan är gyllenbrun, ca 4-5 min per sida. För över till en tallrik med hushållspapper.

VIKTIGT: Kyckling är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Medan kycklingen steks, blanda paprikahalvorna, solrosfröna, olivolja [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och en nypa salt i en mixer tills du har en jämn sås.

6

Skär den citronpanerade kycklingen i tunna skivor och fördela den, grönsalladen och sötpotatisklyftorna mellan era tallrikar. Ringla sedan över romescosåsen.

Smaklig måltid!