HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Citronpanerad kyckling

Citronpanerad kyckling

med sötpotatisklyftor och romanescosås

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Sätt tänderna i mört kycklingbröst som panerats i ströbröd för att skapa en kontrast mellan mjukt och krispigt i din mun. Dippa de höstfärgade sötpotatisklyftorna spetsade med salt i romanesco-dippen och dröm dig bort till den norditalienska landsbygdsidyllen. Servera med en färsk, grönsallad vid sidan.

Allergener:ägggluten
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

2 st

Röd paprika

½ st

Citron

½ st

Gurka

½ påse

Salladsmix

2 st

Kycklingbröstfilé

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

20 g

Solrosfrön

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

1 msk

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2414 kJ
Energi (kcal)577 kcal
Fett12 g
varav mättat3 g
Kolhydrater66 g
varav socker16 g
Kostfiber11 g
Protein47 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Skär potatisklyftor
Skär potatisklyftor
1

Sätt ugnen på 220°C.

Skär sötpotatis i 1 cm tjocka klyftor. Sprid klyftorna jämnt över en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min.

Baka paprika
Baka paprika
2

Halvera paprika, ta bort kärnhus. Placera halvorna på ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*. Baka i 15 min.

Finriv citronzest [1 tsk | 2 tsk]. Halvera gurka [1/2 st, 2 pers] på längden och dela i halvmånar.

Blanda gurka och salladsmix i en skål. Smaksätt med citronjuice [2 msk | 4 msk], en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar*.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Panera kyckling
Panera kyckling
3

Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper och banka dem med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 1 cm.

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg i den ena. Blanda panko, citronzest [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt och peppar* i den andra.

Vänd filéerna först ägg* och sedan i pankomixen. Sätt åt sidan på en tallrik.

Stek kyckling
Stek kyckling
4

Stek solrosfrön på en torr stekpanna tills gyllenbruna, 3-4 min. Sätt åt sidan.

Hetta upp stekpannan på medelvärme med basen täckt med olja*. Stek kycklingfiléer tills ytan är gyllenbrun, ca 4-5 min per sida. För över till en tallrik med hushållspapper.

VIKTIGT: Kyckling är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Mixa dressing
Mixa dressing
5

Medan kycklingen steks, blanda paprikahalvorna, solrosfröna, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en mixer tills du har en jämn dressing.

Servera
Servera
6

Skär den citronpanerade kycklingen i tunna skivor och fördela den, grönsalladen och sötpotatisklyftorna mellan era tallrikar. Ringla sedan över den krämig romescosåsen.

Smaklig måltid!