HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronpanerad Kyckling
topBanner
Citronpanerad kyckling

Citronpanerad kyckling

med sötpotatisklyftor och romanescosås

Allergener:gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Sötpotatis

1 msk

Röd paprika

Citron

Gurka

Salladsmix

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Solrosfrön

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)769.8559 kJ
Energi (kcal)184 kcal
Fett13.085 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater12.285 g
varav socker0.5 g
Protein3.91 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Skär sötpotatis i 1 cm tjocka klyftor. Placera dem jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen i 25-30 min. Halvera och kärna ur paprika. Placera halvorna på ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja*. Baka i 15 min.

2

Finriv citronzest [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Skär gurka i halvmånar. Blanda gurka och salladsmix [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten

3

Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper och banka dem med en köttmallet eller kavel tills de har fått en jämn tjocklek, ca 1 cm. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* i den ena. Blanda panko, citronzest, en nypa salt* och peppar* i den andra. Vänd filéerna först ägg* och sedan i pankomixen. Sätt åt sidan på en tallrik.

4

Rosta solrosfrön på en torr stekpanna tills gyllenbruna, 3-4 min. Sätt åt sidan. Hetta upp stekpannan på medelvärme med basen täckt med olja*. Stek kycklingfiléer tills ytan är gyllenbrun, ca 4-5 min per sida. För över till en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kyckling är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Medan kycklingen steks, blanda paprikahalvorna, solrosfröna, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och en nypa salt* i en mixer tills du har en jämn sås.

6

Skär den citronpanerade kycklingen i tunna skivor och fördela den, grönsalladen och sötpotatisklyftorna mellan era tallrikar. Ringla sedan över romescosåsen.