Chilenska hotdogs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chilenska hotdogs

Chilenska hotdogs

med majskolv och rökt majonnäs

Det är sommar, solen skiner och givetvis ska vi grilla. Ikväll grillar vi hotdogs med inspiration från Sydamerika. Vi bygger våra hotdogs med krispigt bröd, grillad korv, srirachamajo, guacamole och salsa. Ljuvliga tillbehör är hemlagade pommes, grillad majs, rökt majonnäs och färsk koriander.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Havre
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Tomat

1

Lime

1

Avokado

320

Korv

2

Rökt paprikapulver

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

100

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Majskolv

1

Koriander

10

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1678 kcal
Energi (kJ)7023 kJ
Fett100.9 g
varav mättat23.2 g
Kolhydrater152.5 g
varav socker18.9 g
Protein40.6 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Baka i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.

Under tiden, tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Halvera lime.

Blanda tomat, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. 

Gör guacamole
2

Halvera och kärna ur avokado, och gröp ur avokadokött med en sked.

Blanda avokado, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Mosa med en gaffel och blanda väl. 

Baka majs
3

Skala och halvera majs. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar, och placera på plåten när det återstår 20 min av pommes tillagningstid.

Baka tills majs och potatis är gyllene.

PÅ GRILLEN: Grilla oskalad majs i 10-15 min.

Stek korv
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek korv i 4-6 min, eller tills genomstekt, vänd regelbundet.

PÅ GRILLEN: Grilla korv i 4-6 min, vänd regelbundet.

Värm korvbröd
5

Värm korvbröd på gallret i ugnen i 2-3 min tills genomvarma.

Under tiden, blanda majonnäs och rökt paprikapulver [½ paket, 2P] i en liten skål. 

PÅ GRILLEN: Värm korvbröd i 1 min per sida, tills brödet fått lite färg.

Servera
6

Bre hälften av srirachamajonnäs på korvbröden, och fyll dem med korv, guacamole och salsa.

Servera med pommes, majs och rökt majonnäs.

Toppa majs med resterande srirachamajonnäs och riven ost [½ paket, 2P].
Garnera med koriander.