Caribiskt fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caribiskt fläsk

Caribiskt fläsk

med brynt ananas och frisk tomatsallad

Ikväll frestar vi med caribiskt fläsk med brynt ananas och frisk tomatsallad. Vi steker kött och ananas med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Jorden runt. Vi serverar vårt caribiska fläsk med fluffigt ris, tomatsallad med gurka och lök, och spicy srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Lime

1

Mynta

1

Gurka

2

Tomat

50

Ananas

300

Fläskkotlett hel

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

½

Rödlök

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)714 kcal
Energi (kJ)2989 kJ
Fett30.4 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater68.7 g
varav socker9.8 g
Protein38.4 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt och grönt
2

Skär bort ananasskalet och grovhacka ananas.

Skär lime i klyftor.

Finhacka mynta och rödlök [½ st, 2P]. 

Grovhacka gurka.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. 

Blanda tomatsallad
3

Blanda gurka, tomat, lök, en generös skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Förbered kött
4

Tärna kött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda, och krydda det med salt och peppar.

Stek kött
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek ananas, kött och Jorden runt i 3-4 min, tills genomstekt. Ställ åt sidan.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris, kött med brynt ananas och sky från stekpannan i skålar.

Toppa med tomatsallad och srirachamajonnäs.

Garnera med mynta.

Pressa över juice från resterande limeklyftor.