topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad kyckling

Cajunpanerad kyckling

med kryddig potatis och tomatsallad

En riktigt god helg startar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi har det rätta receptet! Här går vi all in på vår senaste favoritkrydda, och du hör ju hur gott - cajunkryddad, panerad kyckling serverad med kryddad gyllenrostad potatis som du dippar i smaskig aioli. Ät tillsammans med salsa på färska grönsaker smaksatt med dundergod dressing.

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

300 g

Kycklingbröstfilé

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Paprika

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3007 kJ
Energi (kcal)719 kcal
Fett28.4 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater68.8 g
varav socker14.8 g
Protein46.8 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.  

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja.

Kärna ur och finhacka paprika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper på en separat skärbräda. Banka den med en kavel eller stekpanna tills den är jämntjock, ca 2 cm, och krydda med salt.

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda vitlök, Ay Cajun-ba, panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling först i ägg, sedan i panko. Se till att den täcks helt.

TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp kryddig potatis, cajunkyckling och tomatsallad på tallrikar. 

Servera med en klick aioli.