
Pasta och kyckling, två livräddare när barnen skriker efter mat. Ikväll gör vi det extra lätt och serverar allt i en stekpanna, så är det bara att ösa upp. För vem kan säga nej till stekt kyckling med pasta som blandas i en fantastisk sås med tomat, paprika och en massa härliga kryddor. De modiga toppar med heta chili flakes!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
5
Tex-Mex
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
4
Kycklingbuljong
100
Mornaysås
(Innehåller: Mjölk)
1
Tomatpuré
300
Strimlad kycklinglårfilé
1
Paprika
½
Chiliflakes
1
Lök
½
Olivolja (steg 2)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min, eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, grovhacka paprika. Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, paprika, lök, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar. Stek under omrörning i 4-5 min, vänd då och då, eller tills kycklingen är genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rör i tomatpuré, mornaysås och pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i stekpannan.
Sänk till medelvärme och sjud tills pastan är färdigkokt.
Rör i färdigkokt pasta och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp kycklingpasta i skålar.
Strö över chili flakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.