Skip to main content
Snabb cajunkryddad kyckling-rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb cajunkryddad kyckling-rigatoni

Snabb cajunkryddad kyckling-rigatoni

med finriven ost och chiliflakes

Snabba och goda recept till stressiga vardagskvällar kan man aldrig få nog av, eller hur? I kväll serverar vi en krämig pastarätt med cajunkryddad kyckling som bara tar en kvart att svänga ihop. Vi kokar rigatoni och steker kyckling, zucchini och tomat som sedan får simra i en gräddsås med cajunkryddor, rökt paprika och tomatpuré. Vi toppar med riven ost och chiliflakes – sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

½ st

Zucchini

2 g

Rökt paprikapulver

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

1 paket

Rigatoni

4 g

Ay Cajun-ba

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

20 g

Finriven ost

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3346 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett28.1 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater79.9 g
varav socker14.7 g
Kostfiber5.9 g
Protein54.8 g
Salt3.7 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11.4 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Tärna zucchini och tomat i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.

Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba, rökt paprikapulver och tomatpuré och stek under omrörning i 4–5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt pasta
3

Tillsätt sparat kokvatten, kycklingbuljong och matlagningsgrädde och sjud i 1 min.

Rör i färdig pasta i stekpannan.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
4

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.

Toppa med riven ost och chiliflakes.

TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.