Fräsch bulgursallad med tomater, persilja och grekisk salladsost. Den goda salladen toppar vi med spröda, precis lagom starka biffstrimlor. Givetvis har vi hunnit svänga ihop en ljuvlig tzatsiki, som fulländar rätten. Så är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8
Panamat
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
170
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
2
Vitlöksklyfta
1
Gurka
50
Grekisk salladsost
200
Strimlat nötkött
1
Rödlök
1
Tomat
2
Morot
1
Salladslök
1
Bladpersilja
7.5
Vatten (steg 1)
Koka upp en kastrull med vatten* [7,5 dl I 15 dl] . Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Finhacka eller pressa vitlök. Dela gurka på längden och skrapa ut kärnor med en tesked. Riv gurka. Blanda 1/3 av vitlöken, gurka och yoghurt. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Riv morot (oskalad) och finhacka tomat. Skiva salladslök tunt. Finhacka persilja. Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.
Höj till hög värme och tillsätt biffstrimlor och Central American Style kryddmix [1/2 tsk | 1 tsk]. Stek i 2-3 min, eller tills genomstekt. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Kryddmixen är lite stark, men om du tycker om stark mat kan du tillsätta mer! VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.
Rör i morot, tomat, smulad salladsost [1/2 st, 2P], hälften av persilja och hälften av salladslök med bulgurn (när du har hällt av vattnet). Tillsätt olivolja*, salt* och peppar* och blanda väl.
Lägg upp bulgursallad i djupa tallrikar och toppa med biffstrimlor och eventuell steksky från stekpannan. Strö över persilja och salladslök och servera med en klick tzatziki.