Biff eller burgare? I kväll behöver ni inte välja! Vi lagar nämligen burgare med rumpstek och massor av härliga tillbehör. Vi bygger våra burgare med fluffiga briochebröd, BBQ-glaserat kött, sallad, tomat, bearnaisesås och sprödstekt schalottenlök. Sedan serverar vi dessa små kulinariska mästerverk med rosmarinspommes med aioli. Det är vad vi kallar en riktig helgmiddag!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rumpstek
300 g
Potatis
½ st
Rosmarin
1 st
Schalottenlök
30 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
1 st
Sallad
1 st
Tomat
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 msk
Vetemjöl (steg 2)
¾ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Förvärm din grill så att den blir väldigt het.
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].
Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Separera skivorna och blanda dem med vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek schalottenlök i 3–4 min, tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och ställ åt sidan.
TIPS: Håll öga på schalottenlöken så den inte bränns.
Skär tomat i tunna skivor.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar.
Väl färdiglagat, pensla kött med BBQ-sås [1/2 paket, 2P] på båda sidorna och lägg över på en tallrik.
Dela bröd på mitten, placera dem direkt på grillen med den skurna sidan neråt. Värm upp i 1-2 min.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt bearnaisesås, vatten [2 msk| 4 msk], en nypa salt och peppar.
Värm sås i 1–2 min, eller tills genomvarm.
Skär kött i tunna skivor.
Bre bröd med bearnaisesås.
Bygg burgare med salladsblad, tomatskivor, kött, resterande BBQ-sås från köttet, bearnaisesås och schalottenlök.
Lägg upp burgare och rosmarinspommes på tallrikar och servera aioli som dipp.