
Biff eller burgare? I kväll behöver ni inte välja! Vi lagar nämligen burgare med rumpstek och massor av härliga tillbehör. Vi bygger våra burgare med fluffiga briochebröd, BBQ-glaserat kött, sallad, tomat, bearnaisesås och sprödstekt schalottenlök. Sedan serverar vi dessa små kulinariska mästerverk med rosmarinspommes med aioli. Det är vad vi kallar en riktig helgmiddag!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Rumpstek
300 g
Potatis
½ st
Rosmarin
1 st
Schalottenlök
30 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
1 st
Sallad
1 st
Tomat
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
40 g
Aioli
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 msk
Vetemjöl (steg 2)
¾ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Förvärm din grill så att den blir väldigt het.
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].
Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Separera skivorna och blanda dem med vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek schalottenlök i 3–4 min, tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och ställ åt sidan.
TIPS: Håll öga på schalottenlöken så den inte bränns.

Skär tomat i tunna skivor.
Ansa sallad och separera salladsbladen.

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar.
Väl färdiglagat, pensla kött med BBQ-sås [1/2 paket, 2P] på båda sidorna och lägg över på en tallrik.

Dela bröd på mitten, placera dem direkt på grillen med den skurna sidan neråt. Värm upp i 1-2 min.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt bearnaisesås, vatten [2 msk| 4 msk], en nypa salt och peppar.
Värm sås i 1–2 min, eller tills genomvarm.
Skär kött i tunna skivor.

Bre bröd med bearnaisesås.
Bygg burgare med salladsblad, tomatskivor, kött, resterande BBQ-sås från köttet, bearnaisesås och schalottenlök.
Lägg upp burgare och rosmarinspommes på tallrikar och servera aioli som dipp.