topBanner
BBQ-pizza

BBQ-pizza

med köttfärs och gröna tomater

Pizza kan göras på många sätt. Denna BBQ-pizza med köttfärsås är extra smakrik, och får grill smak av BBQ-sås. En annorlunda topping är krispiga, marinerade gröna tomater, som serveras råa ovanpå den färdiga pizzan.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:glutenmjölksenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Pizzadeg

(Innehållergluten)

250 g

Nötfärs

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

4 g

Panamat

1 st

Tomat, Grön

2 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Krossade tomater

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3985 kJ
Energi (kcal)953 kcal
Fett28 g
varav mättat11 g
Kolhydrater108 g
varav socker32 g
Protein51 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs och bryn tills färsen börjar få färg, ca 2-4 min.

3

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2 per] och Panamat. Stek i 1-2 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med salt och peppar efter smak. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Rulla ut pizzadegen (inkluderat bakplåtspapper) på en plåt. Bre ut köttfärssås över pizzadegen och toppa med skivad lök. Ringla över BBQ-sås och toppa med mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 14-16 min. TIPS: Håll öga med pizzan så den inte blir bränd!

5

Finhacka tomater och blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar* i en skål.

6

Toppa pizzan med tomater och servera.