Bakade bönor Italian-Style
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakade bönor Italian-Style

Bakade bönor Italian-Style

med tomatsås och örtkrutonger

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade parmesantäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtciabatta som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

1

Lök

1

Paprika

2

Vitlöksklyfta

1

Oregano

1

Kruspersilja

1

Morot

1

Kidneybönor

20

Finriven ost

1

Chiliflakes

4

Grönsaksbuljong

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 3)

1

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)467 kcal
Energi (kJ)1953 kJ
Fett9.69 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater65.77 g
varav socker25.5 g
Protein16.6 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2P]. Skölj kidneybönor. Finhacka persiljeblad. Skölj spenat. 

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

Tillsätt spenat
3

Rör i kidneybönor, socker* [1 tsp I 2 tsp], balsamvinäger och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat och smör* [1 msk I 2 msk]. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

Blanda örtkrutonger
4

Medan grönsakerna tillagas, bryt baguette i mindre bitar. Blanda brödbitar, riven ost, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Gratinera grönsaker
5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtkrutonger. Gratinera på översta hyllan i ugnen i 5-10 min, eller tills brödtopparna är krispiga och gyllenbruna.

Servera
6

Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!