topBanner
Baconsandwich

Baconsandwich

med skogschampinjoner och äppelskivor

Hugg in i vår matiga sandwich fullproppad med knaprig bacon, stekta skogschampinjoner och tunna äppleskivor.

Taggar:Snabb
Allergener:sulfiterglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Bacon, skivor

200 g

Champinjoner

1 st

Rödlök

3 st

Vitlöksklyfta

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 påse

Bladpersilja

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 st

Äpple

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 påse

Salladsmix

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3144 kJ
Energi (kcal)752 kcal
Fett37 g
varav mättat10 g
Kolhydrater78 g
varav socker14 g
Protein24 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga.

2

Skär svamp i tunna skivor.

Skiva rödlök tunt.

Finhacka vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme.

Fräs rödlök, svamp, balsamvinäger och hälften av vitlöken i ca 5 min.

4

Finhacka persilja.

Blanda persilja, resterande vitlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål.

5

Dela brödet på både längden och bredden, och bre dem med kryddolja.

Baka brödet i ugnen i 7-8 min.

Skär äpple i tunna skivor.

6

När brödet är klart, bre majonnäs på bottenskivan.

Placera svamp, bacon och salladsmix ovanpå och toppa med äppleskivor. På med locket och hugg in!