HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Pulled Beans
topBanner
Asiatisk pulled beans

Asiatisk pulled beans

med vitlöksris och jordnötter

En riktigt härlig vegorätt skapar du enkelt av färdiga pulled beans, som du steker med salladslök, morot och zucchini. Ett extra sting får du när du blandar bönorna och grönsakerna med asiatisk sås med ingefära, chili och honung. Servera med krämigt vitlöksris som fångar upp den underbara såsen.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggglutensojajordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

240 g

Pulled beans

(Innehållerägg, gluten, soja)

12.5 g

Honung

25 ml

Zucchini

150 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ st

Jasminris

1 st

Chili

1 st

Ekologisk lime

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Ingefära

1 st

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 st

Morot

1 msk

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Olivolja* (steg 2)

3 dl

Salt* (steg 1)

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2948.7473 kJ
Energi (kcal)704.7676 kcal
Fett24.0789 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater83.4874 g
varav socker10.8 g
Protein38.3683 g
Salt4.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 tbsp | 2 tbsp] och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min, tills gyllene. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1 tsk | 2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset kokas färdigt av ångan, så lyft inte på locket!

2

Riv ingefära. Finhacka chili [½ unit, 2P](använd mindre om du är känslig för stark mat!). Riv en generös nypa limezest, skär sen i klyftor. Blanda ingefära, chili, honung [½ unit, 2P], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1/2 tbsp | 1 tbsp] i en liten skål.

3

Skär salladslök i tunna skivor. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [½ unit, 2P] i tunna halvmånar.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pulled beans och en nypa salt* och peppar* och stek tills brynta, 3-4 min. Tillsätt hälften av salladslöken och fräs i ytterligare 1-2 min.

5

Överför pulled beans och salladslök till en skål och hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt morot och zucchini och stek tills de är mjuka 4-5 min. Tillsätt pulled beans och asiatisk sås och stek tills genomvarmt, 2-3 min.

6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med pulled beans. Garnera med jordnötter och resterande salladslök. Servera limeklyftor vid sidan av.