En riktigt härlig vegorätt skapar du enkelt av färdiga pulled beans, som du steker med salladslök, morot och zucchini. Ett extra sting får du när du blandar bönorna och grönsakerna med asiatisk sås med ingefära, chili och honung. Servera med krämigt vitlöksris som fångar upp den underbara såsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
12.5
Honung
½
Zucchini
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Jasminris
½
Röd chili
1
Ekologisk lime
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
20
Jordnötter
1
Morot
1
Salladslök
1
Smör (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 tbsp | 2 tbsp] och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min, tills gyllene. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1 tsk | 2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset kokas färdigt av ångan, så lyft inte på locket!
Riv ingefära. Finhacka chili [½ unit, 2P](använd mindre om du är känslig för stark mat!). Riv en generös nypa limezest, skär sen i klyftor. Blanda ingefära, chili, honung [½ unit, 2P], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1/2 tbsp | 1 tbsp] i en liten skål.
Skär salladslök i tunna skivor. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [½ unit, 2P] i tunna halvmånar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pulled beans och en nypa salt* och peppar* och stek tills brynta, 3-4 min. Tillsätt hälften av salladslöken och fräs i ytterligare 1-2 min.
Överför pulled beans och salladslök till en skål och hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt morot och zucchini och stek tills de är mjuka 4-5 min. Tillsätt pulled beans och asiatisk sås och stek tills genomvarmt, 2-3 min.
Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med pulled beans. Garnera med jordnötter och resterande salladslök. Servera limeklyftor vid sidan av.