HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAromatisk Biryani På Vegofärs
topBanner
Aromatisk biryani på vegofärs

Aromatisk biryani på vegofärs

med granatäpple och färsk mynta

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Biryani är en asiatisk maträtt. Den är gjord av en blandning av kryddor, ris, kött och/eller grönsaker och yoghurt. Vår ljuvliga variant innehåller vegofärs, kryddigt ris, lök och morot. Vi toppar med granatäpplekärnor och två sorters yoghurt, en med gurka, och en med hummus.

Taggar:VegetariskKlimatsmart
Allergener:SelleriGlutenKornSojaMjölkSesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Saha-Ras

150 g

Basmatiris

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta

½ st

Granatäpple

160 g

Vegofärs

(InnehållerGluten, Korn, Soja)

2 g

Curry-on

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

50 g

Hummus

(InnehållerSesam)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)719 kcal
Energi (kJ)3010 kJ
Fett29.53 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater82.26 g
varav socker18.1 g
Protein25.95 g
Salt4.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs Saha-ras i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min tills vattnet är absorberat. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 7-8 min, tills mjuk och karamelliserad.

Tillsätt morot och stek i ytterligare 2-3 min, tills mjuk. 

Placera stekta grönsaker ovanpå kokt ris i kastrullen och täck med lock igen.

3

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Plocka och grovhacka myntablad.

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek vegofärs, Curry-on, vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] tills färsen är lätt brynt, 4-5 min. Krydda med en nypa peppar, och ta stekpannan av värme.

5

Blanda gurka, yoghurt [1 msk | 2 msk] och en nypa mynta (spara resten till garnering) i en medelstor skål.

Blanda hummus, resterande yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar till en lättflytande konsistens i en liten skål.

6

Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp det i skålar. Toppa med vegofärs och gurka.

Ringla över hummusyoghurt.

Strö över granatäpplekärnor och resterande mynta.