Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Biryani är en asiatisk maträtt. Den är gjord av en blandning av kryddor, ris, kött och/eller grönsaker och yoghurt. Vår ljuvliga variant innehåller vegofärs, kryddigt ris, lök och morot. Vi toppar med granatäpplekärnor och två sorters yoghurt, en med gurka, och en med hummus.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Saha-Ras
150
Basmatiris
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Lök
1
Morot
1
Gurka
1
Mynta
½
Granatäpple
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
2
Curry-On
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50
Hummus
(Innehåller Sesam)
½
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
1
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs Saha-ras i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min tills vattnet är absorberat.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 7-8 min, tills mjuk och karamelliserad.
Tillsätt morot och stek i ytterligare 2-3 min, tills mjuk.
Placera stekta grönsaker ovanpå kokt ris i kastrullen och täck med lock igen.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Plocka och grovhacka myntablad.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek vegofärs, Curry-on, vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] tills färsen är lätt brynt, 4-5 min. Krydda med en nypa peppar, och ta stekpannan av värme.
Blanda gurka, yoghurt [1 msk | 2 msk] och en nypa mynta (spara resten till garnering) i en medelstor skål.
Blanda hummus, resterande yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar till en lättflytande konsistens i en liten skål.
Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp det i skålar. Toppa med vegofärs och gurka.
Ringla över hummusyoghurt.
Strö över granatäpplekärnor och resterande mynta.