
Kvällens lyxiga middag är ett spännande alternativ till helgens klassiska kött och potatis. Vi serverar rumpstek på en bädd av fluffigt basmatiris tillsammans med en tomat- och avokadosallad och brynt majs med krämig majonnäs och salladsost. Knapriga tortillachips och en vackert grön chimichurri blir pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Tex-Mex
300 g
Rumpstek
150 g
Basmatiris
1 portionspåse
Koriander
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Rödlök
1 burk
Majs
1 st
Avokado
125 g
Körsbärstomater
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
½ st
Lime
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
¾ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Tex-Mex.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, finhacka lök [1/2 st, 2P], persilja och koriander.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda lök, örter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [2 msk | 4 msk] och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skär körsbärstomater i kvartar.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Blanda tomat, avokado, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Häll av majs.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Lägg över i en medelstor skål och blanda med majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Lägg upp ris, majs, tortillachips och sallad i djupa skålar.
Skär kött i tunna skivor och toppa ris med kött.
Smula salladsost [1/2 paket, 2P] över majs.
Skeda chimichurri över kött.