HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegostrimlor
topBanner
Vegostrimlor

Vegostrimlor

med woksås, ingefärsris och sesammajonnäs

Ikväll lagar vi förföriskt goda vegostrimor med asiatisk woksås! Vi steker vegostrimlor, rödlök, morot, salladlök och paprika, och blandar med vitlök och woksås. Vi serverar vegostrimlor och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med sesammajonnäs och salladslök!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:glutensojasenapäggsesamsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

2 st

Morot

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

240 g

Pulled beans

(Innehållergluten, soja, ägg)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 1)

efter behov

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)825 kcal
Energi (kJ)3451 kJ
Fett30.6 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater95.11 g
varav socker25.6 g
Protein39.63 g
Salt5.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita delarna.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, morot, vit salladslök och paprika 3-4 min, eller tills mjuka.

4

Tillsätt vitlök, pulled beans, en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt asiatisk woksås och vatten* [2 msk | 4 msk], rör om tills uppvärmt och ta sedan av från värme.

5

Blanda majonnäs, sojasås [1/2 paket, 2P] och sesamfrön i en liten skål. 

6

Lägg upp ingefärsris i skålar och toppa med pulled beans och grönsaker. Ringla över sesammajonnäs och garnera med grön salladslök.