HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariska Böntacos
topBanner
Vegetariska böntacos

Vegetariska böntacos

med ananassalsa och kryddig cajundressing

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på vegetariska böntacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, svarta bönor, ananassalsa, cajundressing och koriander.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:GlutenSojaMjölkSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Svarta bönor

8 st

Minitortillas

(InnehållerGluten)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lök

½ burk

Tomatpuré

4 g

Panamat

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

50 g

Ananas

1 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaSelleri)

150 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)755 kcal
Energi (kJ)3158 kJ
Fett29.86 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater89.8 g
varav socker15.1 g
Protein25.71 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Finhacka lök [½ st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj svarta bönor under kallt vatten.

2

Hetta upp olivolja [1/2 msk |1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills mjuk, 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Panamat, och sjud tills väldoftande, 1-2 min.

 

3

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skär bort ananasskalet och tärna ananas i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, ananas och salladsmix i en medelstor skål. Ringla ner olivolja [1 msk | 2 msk], krydda med en nypa salt, och ställ åt sidan.

 

4

Tillsätt svarta bönor, vatten [1 dl | 2 dl] och sojasås till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud tills tjocknad, 3-5 min. Mosa bönor lätt med en potatisstöt eller en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

 

5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min. Blanda gräddfil och Ay Cajun-ba i en liten skål.

6

Bygg tacos med ananassalsa och svarta bönor. Toppa med kryddig cajundressing och garnera med korianderblad.