Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på vegetariska böntacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, svarta bönor, ananassalsa, cajundressing och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Svarta bönor
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
½
Lök
½
Tomatpuré
4
Panamat
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50
Ananas
1
Tomat
1
Koriander
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
1
Vatten (steg 4)
Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Finhacka lök [½ st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj svarta bönor under kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1/2 msk |1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills mjuk, 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Panamat, och sjud tills väldoftande, 1-2 min.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skär bort ananasskalet och tärna ananas i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, ananas och salladsmix i en medelstor skål. Ringla ner olivolja [1 msk | 2 msk], krydda med en nypa salt, och ställ åt sidan.
Tillsätt svarta bönor, vatten [1 dl | 2 dl] och sojasås till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud tills tjocknad, 3-5 min. Mosa bönor lätt med en potatisstöt eller en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min. Blanda gräddfil och Ay Cajun-ba i en liten skål.
Bygg tacos med ananassalsa och svarta bönor. Toppa med kryddig cajundressing och garnera med korianderblad.