Vegetarisk tarte flambée
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tarte flambée

Vegetarisk tarte flambée

med stekt purjolök och äppel-och rucolasallad

Tarte flambée, är en specialitet från den franska regionen Alsace, och är en slags vit pizza med lök. Vår härliga variant innehåller mornaysås, vitlök, purjolök, lök, zucchini och mozzarella. Vi serverar vår Tarte flambée med färsk basilika och äppel-och rucolasallad.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Zucchini

½

Purjolök

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

½

Basilika

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

40

Rucola

½

Äpple

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)788 kcal
Energi (kJ)3297 kJ
Fett22.9 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater104 g
varav socker12.9 g
Protein25.6 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta zucchini
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär zucchini i 1 cm tunna skivor, och placera dem i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i 10 min, tills lätt mjuka.

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Förbered råvaror
2

Skär lök i tunna skivor.

Halvera purjolök [1/2 st, 2P] på längden och skär den i tunna skivor på bredden.

Riv av basilikablad [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor. 

Blanda mornaysås och vitlök i en liten skål. 

Stek purjolök och lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek purjolök och lök med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i 3-4 min, tills lätt mjuka.

Baka tarte flambée
4

Lägg över färdigrostad zucchini på en tallrik.

Rulla försiktigt ut pizzadegen (och medföljande bakplåtspapper) på plåten du använde till zucchinin, och bre på mornay-vitlökssås. 

Toppa med purjolök, lök, zucchini och mozzarella.

Baka i ugnen i 10-13 min, tills degen är gyllene och osten bubblar.

Förbered sallad
5

Skölj rucola.

Blanda äpple, rucola, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Servera
6

Toppa tarte flambée med färsk basilika och en handfull äppel-och rucolasallad.

Servera med resterande sallad.