Skip to main content
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med mozzarella och frisk sallad

3.6
(127)

.

Allergener:
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

200

Skogschampinjoner

1

Svarta bönor

2

Ay Cajun-ba

Oregano

1

Torkad oregano

1

Krossade tomater

25

Ketchup

Briochebröd

90

Sallad

50

Riven mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

1

Gurka, piccolo

Gurka

Ingår inte i din leverans

Socker

Näringsvärden

Energi (kcal)197 kcal
Energi (kJ)826 kJ
Fett6.9 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater16.3 g
varav socker3.4 g
Protein15 g
Salt1 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjoner. Häll av och skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök, svamp och cajun kryddmix (stark!) i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Cajun kryddmix är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.

3

Tillsätt oregano, svarta bönor, krossade tomater, en nypa socker* samt ketchup till stekpannan. Rör om och låt sjuda i 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Du vill att såsen ska bli tjock, smakrik och reducerad med ungefär en tredjedel.

4

Dela gemsalladen [1/2 st, 2 pers] i individuella blad. Skiva gurka tunt. Strö en nypa socker* och salt*gurkskivorna.

5

Värm briochebröden på ett galler i ugnen, 3-4 min.

6

Fyll din briochebulle med salladsblad, bönblandning, gurka och mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. HERO TEXT: Precis som namnet antyder är en Sloppy Joe en kladdig rätt. Så fram med haklappen, tvätta händerna och gör dig redo för att hugga in! 

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova