1 paket
Lök
1
Vitlöksklyfta
25 g
Skogschampinjoner
50 g
Svarta bönor
Ay Cajun-ba
(Innehållersulfiter)Oregano
Krossade tomater
Ketchup
Briochebullar
(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)Gemsallad
Riven mozzarella
(Innehållermjölk)Gurka
Socker*
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjoner. Häll av och skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök, svamp och cajun kryddmix (stark!) i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Cajun kryddmix är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.
Tillsätt oregano, svarta bönor, krossade tomater, en nypa socker* samt ketchup till stekpannan. Rör om och låt sjuda i 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Du vill att såsen ska bli tjock, smakrik och reducerad med ungefär en tredjedel.
Dela gemsalladen [1/2 st, 2 pers] i individuella blad. Skiva gurka tunt. Strö en nypa socker* och salt* på gurkskivorna.
Värm briochebröden på ett galler i ugnen, 3-4 min.
Fyll din briochebulle med salladsblad, bönblandning, gurka och mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. HERO TEXT: Precis som namnet antyder är en Sloppy Joe en kladdig rätt. Så fram med haklappen, tvätta händerna och gör dig redo för att hugga in!