HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Amerikansk recept
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med mozzarella och frisk sallad

Vi korsar atlanten och reser tillbaka till 1930-talets Sioux City där vi transformerar Joe´s mytomspunna skapelse till en vegetarisk version anpassad för år 2020. Vår vegetariska Sloppy Joe har bytt ut köttet mot svamp, svarta bönor och krossade tomater. Toppa med frisk sallad och mozzarella och servera i briochebröd.

Taggar:Under 30 minuterVegetarisk
Allergener:glutensesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Skogschampinjoner

1 paket

Svarta bönor

2 g

Cajun kryddmix

1 g

Oregano

1 burk

Krossade tomater

25 g

Ketchup

2 st

Hamburgerbröd

(Innehållergluten, sesam)

½ st

Gemsallad

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

Socker*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2121 kJ
Energi (kcal)507 kcal
Fett10 g
varav mättat5 g
Kolhydrater63 g
varav socker17 g
Kostfiber19 g
Protein32 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjoner.

Häll av och skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.

2

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök, svamp och cajun kryddmix (stark!) i 5-6 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

VIKTIGT: Cajun kryddmix är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.

3

Tillsätt oregano, svarta bönor, krossade tomater, en nypa socker* samt ketchup till stekpannan.

Rör om och låt sjuda i 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar. Du vill att såsen ska bli tjock, smakrik och reducerad med ungefär en tredjedel.

4

Dela gemsalladen [1/2 st, 2 pers] i individuella blad.

Skiva gurka tunt. Strö en nypa socker och salt på gurkskivorna.

5

Värm briochebröden på ett galler i ugnen, 3-4 min.

6

Fyll din briochebulle med salladsblad, bönblandning, gurka och mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

Smaklig måltid!