
Känn de varma fläktarna från den hawaiiska vulkanen Kilauea och förbered dig på ett kulinariskt utbrott när du sätter tänderna i vår vegetariska poké bowl. Med ugnsbakade kryddiga bönor och stingande chilidressing förvandlas munnen för ett ögonblick till lava - bara för att snabbt kylas ner när den friska mangon kommer till undsättning.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Svarta bönor
8
Panamat
½
Mango
1
Avokado
1
Morot
1
Gurka, piccolo
1
Lime
½
Chiliflakes
75
Gräddfil
12.5
Ketchup
100
Basmatiris
Gurka
1
Vitlöksklyfta
1.33
Smör
3
Vatten

Sätt ugnen på 200°C. Skala och pressa vitlök. Smält smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 minuter. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet, sätt på locket och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda i 10 min. Ta sedan kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 minuter till, eller tills vattnet har absorberats.

Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Blanda bönorna tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!), en generös nypa salt* och en skvätt olivolja* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen tills krispiga, 8-10 min.

Skala och finhacka mango [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka avokado.

Skala och strimla sedan morot i långa remsor. Grovhacka gurka. Dela lime i klyftor.

Blanda gräddfil, ketchup, en liten nypa chili flakes (stark!) och en skvätt limejuice i en skål. Smaksätt dressingen därefter med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar försiktigt med chilin då den är väldigt stark.

Lägg upp riset i skålar. Toppa prydligt med krispiga bönor, avokado, mango, gurka och morotsremsor i var sitt hörn. Avsluta med att ringla över chilidressing.