
Vegetarisk pizza
med rostade grönsaker och färsk rucola
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Här bjuder vi på ett matigt recept på utsökt vegetarisk pizza med rostad zucchini och paprika som får ljuvlig smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Vitlöksflörter. Vi toppar pizzan med färsk rödlök och krämig mozzarella, och serverar den med färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Tomatpuré
40
Rucola
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Rödlök
1
Paprika
1
Zucchini
4
Vitlöksflörter
1
Vitlöksklyfta
Ingår inte i din leverans
½
Salt (steg 3)
2
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 5)
1
Olivolja (steg 1)
½
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 1)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär zucchini i 1 cm tunna skivor.
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Placera zucchini och paprika på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 10 min, tills lätt mjuka.

Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj rucola.

Blanda tomatpuré, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [2 msk | 4 tsk] i en skål.

Lägg färdigrostade grönsaker åt sidan på en tallrik.
Rulla ut pizzadegen (och medföljande bakplåtspapper) på plåten du använde till grönsakerna, och bre på pizzasås.
Fördela paprika, zucchini och rödlök i ett lager och strö över mozzarella.
Ringla över olivolja [1/2 msk | 1 msk] och baka i ugnen i 10-13 min, tills degen är gyllene och ost bubblar.

Toppa färdig pizza med rucola, en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa havssalt.

Skär pizza i skivor och servera med resterande rucola.