Skip to main content
Stekt gyoza och currynudlar

Stekt gyoza och currynudlar

med asiatisk dressing och salladslök

Upplev det bästa från de asiatiska köken med vår vegetariska katsucurry som vi serverar med stekta gyoza och udonnudlar. Denna rätt är fullproppad med färgsprakande ingredienser och bjuder på en snabblagad smakupplevelse.

Taggar:
Supersnabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)

4 g

Curry on

90 ml

Kokosmjölk

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Sesam)

40 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Sesam)

1 st

Salladslök

1 st

Morot, Julienne

150 g

Förskuren spetskål

440 g

Udonnudlar

(Innehåller: Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten till gyoza

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3231 kJ
Energi (kcal)772 kcal
Fett25.8 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater106.2 g
varav socker22.4 g
Kostfiber12 g
Protein23.1 g
Salt6.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium180 mg
Calcium30.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Laga curry
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och spetskål med salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills de mjuknat.

Tillsätt vitlök och Curry-On och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, vatten, asiatisk woksås och sojasås och sjud i 1–2 min.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Stek gyoza
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek gyoza med den platta sidan neråt i 2–3 minuter, eller tills bottnarna är gyllene.

Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och bottnarna är krispiga.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

3

Tillsätt nudlar i currysåsen och sjud i 1–2 min, tills nudlarna är genomvarma. Rör med en träslev för att separera nudlarna.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

4

Lägg upp currynudlar och gyoza i skålar. 

Toppa med salladslök.

Ringla asiatisk dressing över gyoza.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova