Skip to main content
Vegetarisk grillostburgare
Vegetarisk grillostburgare

Vegetarisk grillostburgare

med klyftpotatis och picklad grönsakssalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Mynta

1 st

Rödlök

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

2 st

Briochebröd

1 st

Grillost

30 g

Salladsmix

500 g

Potatis

40 g

Aioli

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)984 kcal
Energi (kJ)4115 kJ
Fett44.8 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater103.2 g
varav socker25.3 g
Kostfiber5.1 g
Protein39.3 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Förbered frukt & grönt
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka mynta.

Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P]. 

Pickla rödlök
3

Hetta upp socker [1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull.

Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i ca 2 min på medelvärme.

Förbered salsa
4

Fiska upp rödlök från kastrullen och lägg den i en skål.

Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften.

Lägg gurka och mynta i skålen med rödlök.

Häll svalnad vinäger över gurkan.

Stek grillost
5

Skär grillost i 1,5 -2 cm tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.

Stek grillost i 2-3 min per sida.

Placera briochebröd direkt på ugnsgallret och värm upp i ugnen i 3-4 min.

Servera
6

Dela briochebröd och bre på aioli. 

Fyll brödet med salladsmix, grillost och grönsakssalsa.

Servera med pommes or resterande salsa.