Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Mynta
1 st
Rödlök
1 st
Gurka
25 ml
Vitvinsvinäger
2 st
Briochebröd
1 st
Grillost
30 g
Salladsmix
500 g
Potatis
40 g
Aioli
3 tsk
Socker (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär rödlök i tunna skivor.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Finhacka mynta.
Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].
Hetta upp socker [1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull.
Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i ca 2 min på medelvärme.
Fiska upp rödlök från kastrullen och lägg den i en skål.
Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften.
Lägg gurka och mynta i skålen med rödlök.
Häll svalnad vinäger över gurkan.
Skär grillost i 1,5 -2 cm tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
Stek grillost i 2-3 min per sida.
Placera briochebröd direkt på ugnsgallret och värm upp i ugnen i 3-4 min.
Dela briochebröd och bre på aioli.
Fyll brödet med salladsmix, grillost och grönsakssalsa.
Servera med pommes or resterande salsa.