
Varm kikärtsbowl
med aromatisk pärlcouscous och pumpakärnor
Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini & kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpakärnor, och så är picknicken fulländad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4 g
Panamat
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Zucchini
1 st
Salladslök
½ paket
Kikärtor
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Citron
Ingår inte i din leverans
4 dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft).
Hetta upp en kastrull på medelhög värme. Rosta pumpakärnor i 2-3 min, och lägg över på en tallrik.
Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka.
Skär salladslök i tunna skivor.
Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].
Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, Jorden runt, en nypa salt och peppar.
Placera kikärtor på den andra sidan av plåten, och blanda med olivolja, Panamat, en generös nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtor är gyllene och zucchini är mjuk.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen på medelhög värme. Tillsätt eventuellt en klick smör. Stek salladslök i 1-2 min.
Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Häll eventuellt av kvarvarande vatten och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.
Grovhacka persilja.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda yoghurt, hälften av persiljan, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Smula salladsost [1/2 st, 2P].
Tillsätt en skvätt citronjuice, hälften av zucchinin och hälften av salladsosten till kastrullen med pärlcouscous. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Halvera körsbärstomater.
Blanda balsamvinäger och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål, och rör sedan i körsbärstomater tills täckta.
Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med kikärtor, körsbärstomater, resterande salladsost och zucchini.
Garnera med resterande persilja och pumpakärnor.
Ringla över yoghurtdressing och servera med citronklyftor.