topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kikärtsbowl

Varm kikärtsbowl

med aromatisk pärlcouscous och pumpakärnor

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini och kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpafrön, och så är picknicken fulländad!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk
Ägg
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

1

Pumpakärnor

1

Zucchini

1

Salladslök

½

Kikärtor

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Citron

1

Bladpersilja

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

125

Körsbärstomater

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 3)

½

Socker (steg 5)

½

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2684 kJ
Fett21.69 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater80.9 g
varav socker13.4 g
Protein25.74 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta pumpakärnor
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpakärnor i 2-3 min, och lägg över på en tallrik. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka. Skiva salladslök tunt. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].

Rosta zucchini & kikärtor
2

Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, Jorden runt, en nypa salt och peppar. Placera kikärtor på den andra sidan av plåten, och blanda med olivolja, Panamat, en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtor är gyllene och zucchini är mjuk.

Koka pärlcouscous
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt eventuellt en klick smör. Stek salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll eventuellt av kvarvarande vatten och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.

Förbered dressing
4

Grovhacka persilja. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda yoghurt och hälften av persiljan i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Smula salladsost [1/2 st, 2P].

Blanda samman
5

Tillsätt en skvätt citronjuice, hälften av zucchinin och hälften av salladsosten till kastrullen med pärlcouscous. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda och smaka av med salt och peppar. Halvera körsbärstomater. Blanda balsamvinäger och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål, och rör sedan i körsbärstomater tills täckta.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande salladsost, resterande zucchini, kikärtor och körsbärstomater. Garnera med resterande persilja och rostade pumpakärnor. Ringla över yoghurtdressing och servera med citronklyftor.