
Varm kikärtsbowl
med aromatisk pärlcouscous och pumpakärnor
Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini och kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpafrön, och så är picknicken fulländad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Panamat
1
Pumpakärnor
1
Zucchini
1
Salladslök
½
Kikärtor
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Citron
1
Bladpersilja
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
Ingår inte i din leverans
4
Vatten (steg 3)
½
Socker (steg 5)
½
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpakärnor i 2-3 min, och lägg över på en tallrik. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka. Skiva salladslök tunt. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].
Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, Jorden runt, en nypa salt och peppar. Placera kikärtor på den andra sidan av plåten, och blanda med olivolja, Panamat, en generös nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtor är gyllene och zucchini är mjuk.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt eventuellt en klick smör. Stek salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll eventuellt av kvarvarande vatten och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.
Grovhacka persilja. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda yoghurt och hälften av persiljan i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Smula salladsost [1/2 st, 2P].
Tillsätt en skvätt citronjuice, hälften av zucchinin och hälften av salladsosten till kastrullen med pärlcouscous. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda och smaka av med salt och peppar. Halvera körsbärstomater. Blanda balsamvinäger och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål, och rör sedan i körsbärstomater tills täckta.
Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande salladsost, resterande zucchini, kikärtor och körsbärstomater. Garnera med resterande persilja och rostade pumpakärnor. Ringla över yoghurtdressing och servera med citronklyftor.