Skip to main content
Valnötspanerad vit fisk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Valnötspanerad vit fisk

Valnötspanerad vit fisk

med rosmarinsrotfrukter och kålrabbisallad

Ugnsstekt fisk går snabbt och lätt att tillaga och blir extra god med en knaprig panering. I kväll lagar vi kolja med ett täcke av valnöt och panko som blir gyllene medan vi rostar rotfrukter med rosmarin. Vi serverar vår smarriga fiskrätt med en utsökt sallad med kålrabbi och päron och en krämig senapsdressing med gräddfil.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Milk
Senf
Tree nuts
Gluten
Hvede
Pesce

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

1 st

Rosmarin

60 g

Salladsmix

1 st

Päron

½ st

Kålrabbi, vit

75 ml

Gräddfil

15 g

Senap

20 g

Valnötter

25 g

Pankoströbröd

250 g

Kolja

2 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2671 kJ
Energi (kcal)638 kcal
Fett22 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater68.6 g
varav socker34.9 g
Kostfiber17.9 g
Protein40.3 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot och palsternacka (oskalade) i stavar.

Skär rödbeta (oskalad) i klyftor.

Finhacka rosmarin.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Skölj salladsmix.

Lägg salladsmix, päron, kålrabbi och en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda sallad precis innan servering.

Blanda dressing
3

Blanda senap, gräddfil, socker och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered valnötsmix
4

Finhacka valnötter.

Blanda panko, valnötter, salt och olivolja i en medelstor skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Ugnsstek fisk
5

Placera fisk på en ny plåt med bakplåtspapper och pressa fast panko- och valnötsmix på ena sidan av fisken.

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, tillaga fisken i ugnen i 8–10 min, tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, fisk och sallad på tallrikar.

Servera med senapsdressing.