Ugnsstekt fisk går snabbt och lätt att tillaga och blir extra god med en knaprig panering. I kväll lagar vi kolja med ett täcke av valnöt och panko som blir gyllene medan vi rostar rotfrukter med rosmarin. Vi serverar vår smarriga fiskrätt med en utsökt sallad med kålrabbi och päron och en krämig senapsdressing med gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
1 st
Rosmarin
60 g
Salladsmix
1 st
Päron
½ st
Kålrabbi, vit
75 ml
Gräddfil
15 g
Senap
20 g
Valnötter
25 g
Pankoströbröd
250 g
Kolja
2 st
Palsternacka
2 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till panering
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot och palsternacka (oskalade) i stavar.
Skär rödbeta (oskalad) i klyftor.
Finhacka rosmarin.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Skölj salladsmix.
Lägg salladsmix, päron, kålrabbi och en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda sallad precis innan servering.
Blanda senap, gräddfil, socker och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Finhacka valnötter.
Blanda panko, valnötter, salt och olivolja i en medelstor skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Placera fisk på en ny plåt med bakplåtspapper och pressa fast panko- och valnötsmix på ena sidan av fisken.
När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, tillaga fisken i ugnen i 8–10 min, tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp rotfrukter, fisk och sallad på tallrikar.
Servera med senapsdressing.