HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsrostad Kycklingfilé
topBanner
Ugnsrostad kycklingfilé

Ugnsrostad kycklingfilé

med sesampotatis, broccoli och lagrad ost

Kyckling och potatis älskas av hela familjen, och ikväll kommer alla att jubla när tallrikarna sätts fram. De kommer nämligen att vara späckade med krispig kycklingfilé, rostad sesampotatis & rostad broccoli. Spännande tillbehör är rostad citron & en krämig aioli!

Taggar:BarnvänligPlåtmat
Allergener:mjölkäggsesamsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Broccoli

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Medelhavets Pärla

500 g

Potatis

10 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

40 g

Citron

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Aioli

(Innehållerägg, senap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2386.2607 kJ
Energi (kcal)570.33 kcal
Fett20.325 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater50.585 g
varav socker6.6 g
Protein45.365 g
Salt0.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och strö över sesamfrön. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

3

Skär broccoli i stora buketter (dela även stjälken). Halvera citron. Blanda kyckling, lite olivolja*, Medelhavets Pärla, salt* och peppar* i en bunke.

4

Ta ut plåten när potatisen har rostat i 15 min. Placera kyckling och broccoli bredvid potatisen. Blanda broccolin med lite olivolja*, salt* och peppar*. Placera citronhalvor med snittytan uppåt på plåten. Rosta överst i ugnen i 12 min. TIPS: Använd två plåtar om det blir för trångt! 

5

Strö riven hårdost över kycklingen. Rosta överst i ugnen i ytterligare 3-4 min, tills kycklingen är genomstekt och osten har smält. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Fördela broccoli och potatis på era tallrikar. Servera med kyckling, citronhalva och en klick aioli.