
Kyckling och potatis älskas av hela familjen, och ikväll kommer alla att jubla när tallrikarna sätts fram. De kommer nämligen att vara späckade med krispig kycklingfilé, rostad sesampotatis & rostad broccoli. Spännande tillbehör är rostad citron & en krämig aioli!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Broccoli
300
Kycklingbröstfilé
4
Medelhavets Pärla
500
Potatis
20
Finriven ost
1
Citrusfrukt
10
Sesamfrön
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och strö över sesamfrön. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Skär broccoli i stora buketter (dela även stjälken). Halvera citron. Blanda kyckling, lite olivolja*, Medelhavets Pärla, salt* och peppar* i en bunke.

Ta ut plåten när potatisen har rostat i 15 min. Placera kyckling och broccoli bredvid potatisen. Blanda broccolin med lite olivolja*, salt* och peppar*. Placera citronhalvor med snittytan uppåt på plåten. Rosta överst i ugnen i 12 min. TIPS: Använd två plåtar om det blir för trångt!

Strö riven hårdost över kycklingen. Rosta överst i ugnen i ytterligare 3-4 min, tills kycklingen är genomstekt och osten har smält. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Fördela broccoli och potatis på era tallrikar. Servera med kyckling, citronhalva och en klick aioli.