HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Gråsej Med Citronmarinad
topBanner
Ugnsbakad gråsej med citronmarinad

Ugnsbakad gråsej med citronmarinad

rotfruksmos och dilldressing

Inne i ugnens tryckande hetta förvandlas vår gråsej till en festmåltid när den får plaska runt i en insjö av syrlig citronmarinad som sakta men säkert tränger in i fisken och ger den sin friska, saftiga smak. Servera med fluffigt rotfruktsmos och en aromatisk dillsås som får ditt hjärta att smälta.

Allergener:mjölksulfiterfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 ml

Potatis

2 msk

Morot

2 msk

Vitlöksklyfta

½ msk

Citron

¼ tsk

Dill

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Gurka

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Gråsej

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)653.4362 kJ
Energi (kcal)156.175 kcal
Fett16.7655 g
varav mättat9 g
Kolhydrater0.8462 g
varav socker0.8 g
Protein0.6075 g
Salt0.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 180°C. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis och morot i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

2

Koka vitlök, potatis- och morotsbitarna i det kokande vattnet i 10-12 min, eller tills rotfrukterna har blivit mjuka. Föredrar du ett slätare mos, låt koka i 5-6 min längre. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Mosa dem med smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] tills du har ett slätt mos. Sätt på ett lock så att värmen behålls.

3

Riv citronzest tills du har en generös nypa, dela citronen i klyftor. Blanda citronzest, en generös skvätt citronjuice och olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Placera gråsejen i en ugnsform och ringla över citronmarinaden. Tillaga i ugnen 8-10 min. VIKTIGT: 1) Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 2) Fisken är färdiglagad när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

4

Riv gurkremsor med en potatisskalare. Blanda gurkremsorna med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], en nypa socker*, salt* och peppar* i en skål och ställ den åt sidan. 

5

Finhacka dill, spara lite till garnering. Blanda dill, crème fraiche och en generös skvätt citronjuice i en skål. Krydda dressingen med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela den ugnsbakade gråsejen och rotfruktsmoset mellan era tallrikar och toppa med dilldressing och picklad gurka.