HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Gråsej Med Citronmarinad
topBanner
Ugnsbakad gråsej med citronmarinad

Ugnsbakad gråsej med citronmarinad

rotfruksmos och dillsås

Allergener:mjölkfisksellerisulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

12.5 ml

Morot

2 msk

Dill

2 msk

Gurka

½ msk

Potatis

¼ tsk

Gråsej

(Innehållerfisk)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Gurka, piccolo

Citron

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Smör*

Mjölk*

Olivolja*

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)160.255 kcal
Energi (kJ)670.507 kJ
Fett16.9215 g
varav mättat9 g
Kolhydrater1.3262 g
varav socker1 g
Protein0.7175 g
Salt1.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 180°C. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala vitlök. Skala och skär potatis och morot i 2 cm stora bitar. 

2

Tillsätt vitlök, potatis- och morotsbitarna i det kokande vattnet. Koka tills rotfrukterna har blivit mjuka, 10-12 min.  Häll av vattnet och för tillbaka bitarna i kastrullen. Mosa dem med smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] tills du har ett slätt mos. Sätt på ett lock så att värmen behålls. TIPS: Föredrar du ett slätare mos? Låt koka rotfrukterna 5-6 min längre.

3

Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och dela citronen i klyftor. Blanda citronzest, citronjuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] och olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Placera gråsejen i en ugnsform och ringla över citronmarinaden. Tillaga i ugnen 8-10 min.VIKTIGT: 1) Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 2) Fisken är färdiglagad när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

4

Riv gurkremsor med en potatisskalare. Blanda gurkremsorna med vitvinsvinäger, en nypa socker*, salt* och peppar*. Ställ åt sidan. 

5

Finhacka dill (spara lite till garnering).Hetta upp en stekpanna på låg till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och generöst med nymalen peppar*. Låt sjuda 3-4 min. Rör ner hälften av dillen och smaksätt med salt*. Tillsätt mer dill om det behövs. 

6

Fördela den ugnsbakade gråsejen och rotfruktsmoset mellan era tallrikar och toppa med dillsås och hempicklad gurka.