Ugnsbakad gråsej med citronmarinad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad gråsej med citronmarinad

Ugnsbakad gråsej med citronmarinad

rotfruksmos och dillsås

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2

Morot

1

Dill

Gurka

500

Potatis

Gråsej

4

Grönsaksbuljong

1

Gurka, piccolo

½

Citron

12.5

Vitvinsvinäger

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2

Smör

2

Mjölk

½

Olivolja

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)160 kcal
Energi (kJ)671 kJ
Fett16.92 g
varav mättat9 g
Kolhydrater1.33 g
varav socker1 g
Protein0.72 g
Salt1.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180°C. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala vitlök. Skala och skär potatis och morot i 2 cm stora bitar. 

2

Tillsätt vitlök, potatis- och morotsbitarna i det kokande vattnet. Koka tills rotfrukterna har blivit mjuka, 10-12 min.  Häll av vattnet och för tillbaka bitarna i kastrullen. Mosa dem med smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] tills du har ett slätt mos. Sätt på ett lock så att värmen behålls. TIPS: Föredrar du ett slätare mos? Låt koka rotfrukterna 5-6 min längre.

3

Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och dela citronen i klyftor. Blanda citronzest, citronjuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] och olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Placera gråsejen i en ugnsform och ringla över citronmarinaden. Tillaga i ugnen 8-10 min.VIKTIGT: 1) Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 2) Fisken är färdiglagad när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

4

Riv gurkremsor med en potatisskalare. Blanda gurkremsorna med vitvinsvinäger, en nypa socker*, salt* och peppar*. Ställ åt sidan. 

5

Finhacka dill (spara lite till garnering).Hetta upp en stekpanna på låg till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och generöst med nymalen peppar*. Låt sjuda 3-4 min. Rör ner hälften av dillen och smaksätt med salt*. Tillsätt mer dill om det behövs. 

6

Fördela den ugnsbakade gråsejen och rotfruktsmoset mellan era tallrikar och toppa med dillsås och hempicklad gurka.