Skip to main content
Värmande tortelloni- och nötfärsgryta
Värmande tortelloni- och nötfärsgryta

Värmande tortelloni- och nötfärsgryta

med spenat- och ricottafyllning & basilika

Tortelloni med ricotta och spenat utgör basen i denna värmande soppa som blir extra matig med stekt nötfärs. Vi toppar med egengjord basilikapesto, och så är middagen klar!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Milk
Hvede
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Spenat- och ricottatortelloni

(Innehåller: Gluten, Milk, Hvede, Egg Kan innehålla spår av: Soja, Sellerie, Crostacei, Pesce, Molluschi, Senape, Schalenfrüchte)

225 g

Nötfärs

1 st

Basilika

1 st

Morot

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Milk, Egg)

390 g

Krossade tomater, vitlök & lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

3 dl

Vatten till gryta

½ tsk

Salt till gryta

1 msk

Smör till gryta

1 tsk

Socker till gryta

2 msk

Olja till pesto

Näringsvärden

Energi (kJ)3760 kJ
Energi (kcal)899 kcal
Fett44.2 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker22.4 g
Kostfiber9.1 g
Protein43.6 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka morot (oskalad).

Finhacka basilika.

Stek färs
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs och morot, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, smör, socker och en generös nypa peppar till pannan.

Sjud i 4–5 min.

Tillsätt pasta
4

Vänd ner tortelloni och en nypa salt och peppar i såsen och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Gör basilikapesto
5

Under tiden, blanda basilika, riven ost, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Häll upp gryta i skålar och toppa med basilikapesto.