Värmande tortellini- och nötfärssoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Värmande tortellini- och nötfärssoppa

med spenat- och ricottafyllning & basilika

Tortelloni med ricotta och spenat utgör basen i denna värmande soppa som blir extra matig med stekt nötfärs. Vi toppar med egengjord basilikapesto, och så är middagen klar!

Taggar:
10 min prep
Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

225 g

Nötfärs

1 portionspåse

Basilika

1 st

Morot

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till gryta

3 dl

Vatten till gryta

1 tsk

Socker till gryta

1 msk

Smör till gryta

2 msk

Olja till pesto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3927 kJ
Energi (kcal)939 kcal
Fett52.6 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker22.4 g
Protein42.9 g
Salt6 g

Instruktioner

1

Finhacka morot (oskalad).

Finhacka basilika.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs och morot, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, smör, socker och en generös nypa peppar till pannan.

Sjud i 4–5 min.

4

Vänd ner tortelloni och en nypa salt och peppar i såsen och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

5

Under tiden, blanda basilika, riven ost, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

6

Häll upp soppa i skålar och toppa med basilikapesto.