Tortelloni med ricotta och spenat utgör basen i denna värmande soppa som blir extra matig med stekt nötfärs. Vi toppar med egengjord basilikapesto, och så är middagen klar!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Spenat- och ricottatortelloni
(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)
225 g
Nötfärs
1 st
Basilika
1 st
Morot
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
390 g
Krossade tomater, vitlök & lök
¼ tsk
Salt till kött
3 dl
Vatten till gryta
½ tsk
Salt till gryta
1 msk
Smör till gryta
1 tsk
Socker till gryta
2 msk
Olja till pesto
Finhacka morot (oskalad).
Finhacka basilika.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs och morot, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, smör, socker och en generös nypa peppar till pannan.
Sjud i 4–5 min.
Vänd ner tortelloni och en nypa salt och peppar i såsen och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Under tiden, blanda basilika, riven ost, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Häll upp gryta i skålar och toppa med basilikapesto.