topBanner
Tikka masala

Tikka masala

med sej och korianderchips

Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens rätt är en fantastiskt läcker Tikka masala med massor av grönsaker, och med sej. Som extra tillbehör svänger du snabbt och lätt ihop spröda korianderchips.

Allergener:fiskgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Morot

2 st

Tomat

150 g

Potatis

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

1 burk

Kokosmjölk

30 g

Tikka masala

2 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

¼ dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2759 kJ
Energi (kcal)660 kcal
Fett30 g
varav mättat22 g
Kolhydrater64 g
varav socker15 g
Protein32 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Finhacka lök. Skär morot (oskalad) i halvmånar. Tärna potatis (oskalad) och tomat i 1 cm stora bitar.

Dutta fisken torr med hushållspapper och skär den i 4 cm bitar.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, morot, tomat och potatis och stek i 3-4 min.

Tillsätt tikka masala och rör om i 30 sek.

Tillsätt kokosmjölk och vatten* (se ingredienslistan). Sjud i 15-20 min eller tills potatisen är färdig.

3

Finhacka koriander (spara lite till garnering).

Blanda koriander, olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.

4

Skär tortilla i 3 cm breda strimlor.

Placera strimlorna i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över (eller pensla) korianderolja. Baka tills krispiga, 6-8 min.

5

Tillsätt sej till såsen när det återstår 5 min av koktiden. Rör försiktigt för att täcka fisken med sås. Koka återstående 5 min.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

6

Lägg upp curryn i djupa skålar. Garnera med koriander och servera med korianderchips.