topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka masala

Tikka masala

med sej och korianderchips

Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens rätt är en fantastiskt läcker Tikka masala med massor av grönsaker, och med sej. Som extra tillbehör svänger du snabbt och lätt ihop spröda korianderchips.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Gråsej

150

Potatis

250

Kokosmjölk

30

Tikka masala

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Koriander

1

Lök

2

Morot

2

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)386 kcal
Energi (kJ)1614 kJ
Fett9.49 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater62.32 g
varav socker1.9 g
Protein10.9 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Skär morot (oskalad) i halvmånar. Tärna potatis (oskalad) och tomat i 1 cm stora bitar. Dutta fisken torr med hushållspapper och skär den i 4 cm bitar.

Koka såsen
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, morot, tomat och potatis och stek i 3-4 min. Tillsätt tikka masala och rör om i 30 sek. Tillsätt kokosmjölk och vatten* (se ingredienslistan). Sjud i 15-20 min eller tills potatisen är färdig.

Blanda korianderolja
3

Finhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda koriander, olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Baka korianderchips
4

Skär tortilla i 3 cm breda strimlor. Placera strimlorna i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över (eller pensla) korianderolja. Baka tills krispiga, 6-8 min.

Tillsätt fisk
5

Tillsätt sej till såsen när det återstår 5 min av koktiden. Rör försiktigt för att täcka fisken med sås. Koka återstående 5 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Servera
6

Lägg upp curryn i djupa skålar. Garnera med koriander och servera med korianderchips.