
Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god Tikka-marinerad kyckling som först bryns, och sen rostas till perfektion. Underbara tillbehör är curryrostad potatis, morot och palsternacka, chutneyyoghurt och färsk rödlök och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Kycklingbröstfilé
30
Tikka masala
300
Potatis
1
Rödlök
1
Röd chili
2
Palsternacka
1
Koriander
5
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
4
Curry-On
25
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2
Morot
¼
Salt (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis, morot och palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, Curry-On, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills möra.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda rödlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Massera in salt i lök i 10 sek, och ställ åt sidan tills servering.

Täck kyckling med tikka masala och krydda med en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg sedan över den på andra halvan av plåten, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, plocka korianderblad.
Kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Blanda aprikoschutney [½ paket, 2P], yoghurt och en nypa salt i en liten skål.

Lägg upp kyckling och rotfrukter i djupa tallrikar.
Toppa med rödlök, chili och koriander.
Servera med chutneyyoghurt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.