topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk sesamlax

Thailändsk sesamlax

med currysås, potatis och koriander

Veckans fiskrätt bjuder på massor av spännande ingredienser med ett thailändsk touch. Vi sparar på disken genom att tillaga allt i en form i ugnen, så alla smaker blandas i perfekt harmoni. Vi börjar med att rosta potatis och morot, som senare får sällskap av zucchini. Samtidigt som grönsakerna rostar i ugnen, blandar vi kokosmjölksås, och panerar lax i sesamfrön. Vi toppar grönsakerna med såsen och laxen, som så också blir tillagade i ugnen.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Zucchini

2

Morot

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

10

Sesamfrön

1

Koriander

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

500

Potatis

1

Citrongräs

½

Ingefära

1

Chiliflakes

200

Kokosmjölk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)756 kcal
Energi (kJ)3162 kJ
Fett41.88 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater62.03 g
varav socker12.3 g
Protein35.03 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Rosta potatis & morötter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) potatis och morot i 1 cm stora bitar. Fördela dem i ett lager i en stor ugnsform och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 min, eller tills gyllene. TIPS: Var noga med att skära potatis i rätt storlek.

Förbered råvaror
2

Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Banka citrongräs med en träsked. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Blanda ingefära, kokosmjölk, sojasås, currypasta och en nypa chili flakes i en skål. Tillsätt citrongräs till currysåsen.

Panera lax
3

Panera lax i sesamfrön så de är täckta.

Tillsätt zucchini
4

Tillsätt zucchini till den ugnsfasta formen när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Rosta lax
5

Tillsätt currysås och placera sesamlax ovanpå grönsakerna, med skinnsidan upp, till ugnsformen när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Ringla över lite olivolja*, och rosta i ytterligare 8-10 min, eller tills laxen är genomstekt. Ta bort citrongräs från currysåsen innan servering. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Servera grönsaker i kokoscurry i djupa skålar och toppa med sesamlax. Garnera med korianderblad. TIPS: Strö över resterande chili om du gillar stark mat.