topBanner
Thailändsk sesamlax

Thailändsk sesamlax

med currysås, potatis och koriander

Veckans fiskrätt bjuder på massor av spännande ingredienser med ett thailändsk touch. Vi sparar på disken genom att tillaga allt i en form i ugnen, så alla smaker blandas i perfekt harmoni. Vi börjar med att rosta potatis och morot, som senare får sällskap av zucchini. Samtidigt som grönsakerna rostar i ugnen, blandar vi kokosmjölksås, och panerar lax i sesamfrön. Vi toppar grönsakerna med såsen och laxen, som så också blir tillagade i ugnen.

Taggar:Snabb
Allergener:fisksesamglutensojasenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Zucchini

2 st

Morot

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 påse

Koriander

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

20 g

Currypasta

(Innehållersenap)

500 g

Potatis

1 st

Citrongräs

½ st

Ingefära

1 g

Chili flakes

200 ml

Kokosmjölk

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3222 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett42 g
varav mättat20 g
Kolhydrater64 g
varav socker14 g
Kostfiber9 g
Protein36 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) potatis och morot i 1 cm stora bitar. Fördela dem i ett lager i en stor ugnsform och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

TIPS: Var noga med att skära potatis i rätt storlek.

2

Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Banka citrongräs med en träsked. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Blanda ingefära, kokosmjölk, sojasås, currypasta och en nypa chili flakes i en skål. Tillsätt citrongräs till currysåsen.

3

Panera lax i sesamfrön så de är täckta.

4

Tillsätt zucchini till den ugnsfasta formen när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

5

Tillsätt currysås och placera sesamlax ovanpå grönsakerna, med skinnsidan upp, till ugnsformen när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Ringla över lite olivolja*, och rosta i ytterligare 8-10 min, eller tills laxen är genomstekt. Ta bort citrongräs från currysåsen innan servering.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

6

Servera grönsaker i kokoscurry i djupa skålar och toppa med sesamlax. Garnera med korianderblad.

TIPS: Strö över resterande chili om du gillar stark mat.