I kväll ska vi göra pulled bean-teriyaki, en rätt med massor av smaker och färger. Vi steker pulled beans, wokmix, pak choi, ingefära och teriyakisås. Sen serverar vi vår teriyaki med fluffigt jasminris, krämig svart sesammajonnäs och och knapriga cashewnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240 g
Pulled beans
(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
20 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
2 tsk
Ingefära
200 g
Wokmix
1 st
Pak choi
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv oskalad ingefära fint.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek wokmix och pak choi i 3–4 min, tills mjuka.
Tillsätt pulled beans till stekpannan och stek i ytterligare 3–4 min.
Tillsätt ingefära och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och rör ner teriyakisås och vatten i stekpannan.
Smaka av med en nypa salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar och toppa med pulled beans-teriyaki.
Garnera med cashewnötter och servera med sesammajonnäs.