HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTacos På Nötkött
topBanner
Tacos på nötkött

Tacos på nötkött

med rostad majs, picklad rödlök och morotssalsa

Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Köttbuljong

1 portionspåse

Koriander

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Rödlök

2 st

Tomat

2 st

Morot

1 st

Lime

150 g

Majs

4 g

Nötfärs

25 g

Hello Mexico kryddmix

8 st

Ketchup

75 g

Minitortillas

(Innehållergluten)

¼ tsk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt*

1 tsk

Socker* (steg 1)

2 msk

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)492.49 kcal
Energi (kJ)2060.5779 kJ
Fett10.826 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater81.114 g
varav socker13.7 g
Protein13.1835 g
Salt3.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär hälften av rödlöken i tunna skivor. Blanda vitvinsvinäger, vatten*, salt* och en socker* till en lag i en skål - se mängd i ingredienslistan. Dela de tunna löksskivorna i individuella bitar och lägg i skålen. Blanda runt och sätt skålen åt sidan.

2

Finhacka den andra hälften av rödlöken. Tärna tomater i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Riv morot. Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs den finhackade löken och Hello Mexico kryddmix i 1 min. Tillsätt nötfärs, ketchup och köttbuljong, rör om och stek i 5-6 min. Sänk värmen och stek tills köttfärsen är genomstekt, 6-7 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda tomat, koriander och morot i en skål medan köttfärsen steks. Smaksätt med limejuice [2 klyftor, 2 pers | 4 klyftor, 4 pers], en nypa salt* och peppar* - er salsan är klar!

5

Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna och rosta majsen i 3-4 min tills den fått små svarta fläckar - håll ett noga öga så de inte bränns vid! Värm tortillabrödet i ugnen i 1-2 min tills de är genomvarma (men inte krispiga!).

6

Fyll tortillan med kryddig köttfärs, salsa, picklad rödlök, rostad majs och en klick gräddfil. Servera med limeklyftorna nära till hands för en extra syrlig kick.