Tacos med nötfärs

Tacos med nötfärs

picklad rödlök, majs- och tomatsalsa

Barnvänlig

Ny variant på familjefavoriten tacos att testa! I detta recept satsar vi på läcker picklad lök och en fräsch majs- och tomatsalsa du själv gör från grunden - eventuellt med barnens hjälp? Servera tacosen i mjuka tortillas ihop med kryddad nötfärs och du har en barnvänlig rätt alla kommer njuta av. Som du vet, okomplicerad matlagning med stora smaker vinner alltid i längden.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

2 st

Tomat

2 st

Morot

1 påse

Koriander

1 st

Lime

1 burk

Majs

250 g

Nötfärs

4 g

Hello Mexico kryddmix

4 g

Köttbuljong

25 g

Ketchup

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker*

½ tsk

Salt*

2 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3427 kJ
Energi (kcal)819 kcal
Fett28 g
varav mättat10 g
Kolhydrater94 g
varav socker36 g
Kostfiber12 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 180°C.

Skär hälften av rödlöken i tunna skivor, finhacka den andra halvan.

Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt* i en skål.

Dela rödlöksskivorna och lägg dem i lagen. Rör om och ställ skålen åt sidan.

2

Grovhacka tomat.

Riv oskalad morot.

Grovhacka koriander.

Dela lime i klyftor.

Häll av och skölj majsen i kallt vatten.

3

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta majsen i 4-5 min tills de börjar få svarta prickar.

Lägg sedan över majsen i en stor skål.

TIPS: Täck pannan med ett lock eller kökshandduk om de börjar poppa.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan. Stek nötfärsen och den finhackade rödlöken i 4-5 min, eller tills färsen fått en fin stekyta.

Tillsätt Hello Mexico kryddmix, köttbuljong, ketchup och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Låt koka under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Värm tortillas i ugnen i 2-3 min, eller tills de är genomvarma.

Tillsätt tomater, koriander och morotsriv samt en skvätt limejuice till skålen med majs. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Häll av lagen från den picklade löken.

Duka bordet och ställ fram alla skålar med tillbehör. Fyll din tortilla med nötfärs, picklad rödlök, majs- och tomatsalsa.

Ringla över gräddfil. Servera med limeklyftor vid sidan av.