HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSydostasiatisk Blandfärs
topBanner
Sydostasiatisk blandfärs

Sydostasiatisk blandfärs

med vitlöksris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så toppar vi med sesammajonnäs och gurka. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:GlutenSojaSesamÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

1 st

Morot

200 g

Pak choi

250 g

Blandfärs

4 g

Ga-Laksa

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

50 g

Svart sesammajonnäs

(InnehållerGluten, Soja, Sesam, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)800 kcal
Energi (kJ)3348 kJ
Fett43.19 g
varav mättat13 g
Kolhydrater71.97 g
varav socker9.9 g
Protein29.67 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär gurka i tunna skivor och krydda dem med en nypa salt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt och stek pak choi tills den har mjuknat, 2 min. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över till en skål.

4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek blandfärs, Ga-Laksa och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Blandfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Rör i morot, pak choi, sojasås [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk I 2 tsk] i stekpannan. Sjud tills uppvärmt, 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med köttfärs och stekta grönsaker. Servera med en klick sesammajonnäs och garnera med gurkskivor.