
Ikväll lagar vi supergod stekt kummel. Som läckra tillbehör lagar vi krämig potatisgratäng dauphinoise med purjolök, och krispig vitlöksrostad broccoli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Purjolök
200
Matlagningsgrädde
250
Kummelfilé
500
Potatis
250
Broccoli
4
Buljong
2
Vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1/2 cm tunna skivor. Placera dem i en kastrull med kallt saltat vatten och koka upp. Koka i 10 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Skär bort den grövsta blasten på purjolöken [1/2 st, 2 pers], dela löken på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Finhacka (eller pressa) vitlök.

Placera potatisskivor i ugnsform. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs hälften av vitlök i 1 min. Tillsätt purjolök och stek i 3-4 min. Tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong och sjud i 1-2 min.

Häll blandningen av purjolök och matlagningsgrädde över potatisen. Baka i ugnen i 20-25 min.

Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Blanda resterande vitlök, en skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Tillsätt broccoli och vänd tills täckt. Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 6-10 min.

Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stekpanna på hög värme när det återstår 6-8 min av potatisgratängens baktid. Krydda fisk med salt* och peppar. Tillsätt fisken till stekpannan med skinnet neråt. Sänk till medelvärme, och stek i 3-4 min på varje sida. Vänd fisken försiktigt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Servera kummel med potatisgratäng och vitlöksrostad broccoli!