topBanner
Stekt kummel

Stekt kummel

med potatisgratäng dauphinoise och vitlöksrostad broccoli

Ikväll lagar vi supergod stekt kummel. Som läckra tillbehör lagar vi krämig potatisgratäng dauphinoise med purjolök, och krispig vitlöksrostad broccoli.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:mjölksellerifisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

½ st

Purjolök

250 g

Kummelfilé

(Innehållerfisk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2188 kJ
Energi (kcal)523 kcal
Fett19 g
varav mättat11 g
Kolhydrater54 g
varav socker11 g
Protein35 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1/2 cm tunna skivor. Placera dem i en kastrull med kallt saltat vatten och koka upp. Koka i 10 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Skär bort den grövsta blasten på purjolöken [1/2 st, 2 pers], dela löken på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Finhacka (eller pressa) vitlök.

2

Placera potatisskivor i ugnsform. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs hälften av vitlök i 1 min. Tillsätt purjolök och stek i 3-4 min. Tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong och sjud i 1-2 min.

3

Häll blandningen av purjolök och matlagningsgrädde över potatisen. Baka i ugnen i 20-25 min.

4

Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Blanda resterande vitlök, en skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Tillsätt broccoli och vänd tills täckt. Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 6-10 min.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stekpanna på hög värme när det återstår 6-8 min av potatisgratängens baktid. Krydda fisk med salt* och peppar. Tillsätt fisken till stekpannan med skinnet neråt. Sänk till medelvärme, och stek i 3-4 min på varje sida. Vänd fisken försiktigt.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

6

Servera kummel med potatisgratäng och vitlöksrostad broccoli!