topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt gråsej

Stekt gråsej

med pankotoppad purjolök, potatis- och morotsmos

Kan detta vara veckans bästa recept månne? Stekt sej i krämig timjansås serverad med ugnsbakad purjo och gyllene, frasig pangrattato. Tillsammans med potatis- och morotsmos smaksatt med en klick smör har du en gudagod middag att se fram emot.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Purjolök

75

Crème fraiche

250

Kummelfilé

1

Morot

500

Potatis

1

Timjan

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Mjölk

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)136 kcal
Energi (kJ)568 kJ
Fett9.02 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater11.54 g
varav socker0.6 g
Protein2.15 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Ansa purjolök och skär i 3 cm långa bitar. Finhacka vitlök. Finhacka timjanbladen.

Ugnsrosta purjolök
2

Blanda panko, hälften av timjan, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Placera purjolöken i en ugnsform. Tillsätt ett par klickar smör* och ringla över en skvätt olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar* och strö över pankon. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills purjolöken är mjuk och pankon gyllene.

Mosa potatis & morot
3

Tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar. Lägg dem i kastullen och koka i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* och mosa till ett slätt mos. Sätt på ett lock för att behålla värmen.

Stek sej
4

När det återstår ca 10 min av purjolökens tillagningstid, hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek sejen i 2-3 min på varje sida. Lägg över fisken på en tallrik när den är genomstekt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

Koka timjansås
5

Ställ tillbaka pannan på plattan på låg värme och tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], vitlök, resterande timjan, en generös nypa salt* och peppar*. Koka i 2-3 min, tills timjansåsen är genomvarm och tjocknat något.

Servera
6

Fördela potatis- och morotsmos, gråsej och ugnsbakad purjolök mellan era tallrikar. Strö över kvarvarande panko från ugnsformen och servera med timjansåsen vid sidan av.