
Kan detta vara veckans bästa recept månne? Stekt sej i krämig timjansås serverad med ugnsbakad purjo och gyllene, frasig pangrattato. Tillsammans med potatis- och morotsmos smaksatt med en klick smör har du en gudagod middag att se fram emot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Purjolök
75
Crème fraiche
250
Kummelfilé
1
Morot
500
Potatis
1
Timjan
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
1.33
Smör
1
Mjölk
¼
Salt

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Ansa purjolök och skär i 3 cm långa bitar. Finhacka vitlök. Finhacka timjanbladen.

Blanda panko, hälften av timjan, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Placera purjolöken i en ugnsform. Tillsätt ett par klickar smör* och ringla över en skvätt olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar* och strö över pankon. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills purjolöken är mjuk och pankon gyllene.

Tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar. Lägg dem i kastullen och koka i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* och mosa till ett slätt mos. Sätt på ett lock för att behålla värmen.

När det återstår ca 10 min av purjolökens tillagningstid, hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek sejen i 2-3 min på varje sida. Lägg över fisken på en tallrik när den är genomstekt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

Ställ tillbaka pannan på plattan på låg värme och tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], vitlök, resterande timjan, en generös nypa salt* och peppar*. Koka i 2-3 min, tills timjansåsen är genomvarm och tjocknat något.

Fördela potatis- och morotsmos, gråsej och ugnsbakad purjolök mellan era tallrikar. Strö över kvarvarande panko från ugnsformen och servera med timjansåsen vid sidan av.