HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStark Kycklingwok
topBanner
Stark kycklingwok

Stark kycklingwok

med matiga fullkornsnudlar och stekt ägg (OBS! Ägg är en skafferivara)

Vi hoppas att ni är hungriga, vi ska nämligen laga en underbart stark kycklingwok med grönsaker, som mättar extra genom att blandas med matiga fullkornsnudlar. Vi toppar vår ljuvliga wok med stekt ägg, och ger rätten en extra twist genom att strö över salladslök och chili!

Taggar:Snabb
Allergener:glutensesamsojasulfiterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Chili

1 st

Salladslök

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

200 g

Wokmix

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

200 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 1)

(Innehållerägg)

1 msk

Olivolja* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3504.6438 kJ
Energi (kcal)837.6299 kcal
Fett27.7676 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater84.2486 g
varav socker19 g
Protein59.823 g
Salt5.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck i ägg* [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-6 min. Lägg över på en tallrik och strö över en nypa salt*.

2

Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i samma stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt* och stek den under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Skär rödlök i 2 cm klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Sänk värme på stekpannan till medelvärme Tillsätt wokmix, lök, vitlök, asiatisk woksås, sojasås, en nypa salt* och peppar*. Stek under omrörning i 4-5 min.

4

Halvera, kärna ur och skiva chili [½ st, 2P] tunt. Skiva salladslök tunt. Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka. Spara lite kokvatten [½ dl | 1 dl] och häll av resten.

5

Tillsätt färdiga nudlar och sparat kokvatten till stekpannan med kyckling och blanda i en minut.

6

Lägg upp kycklingwok i skålar (se till att få med all sås). Toppa med stekt ägg och garnera med salladslök och chiliTIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.