topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stark kycklingwok

Stark kycklingwok

med matiga fullkornsnudlar och stekt ägg (OBS! Ägg är en skafferivara)

Vi hoppas att ni är hungriga, vi ska nämligen laga en underbart stark kycklingwok med grönsaker, som mättar extra genom att blandas med matiga fullkornsnudlar. Vi toppar vår ljuvliga wok med stekt ägg, och ger rätten en extra twist genom att strö över salladslök och chili!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklinglårfilé

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

½

Röd chili

1

Salladslök

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

200

Wokmix

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 1)

1

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)495 kcal
Energi (kJ)2070 kJ
Fett26.5 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater20.85 g
varav socker17.5 g
Protein45.52 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek ägg
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck i ägg* [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-6 min. Lägg över på en tallrik och strö över en nypa salt*.

Stek kyckling
2

Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i samma stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt* och stek den under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek grönsaker
3

Skär rödlök i 2 cm klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Sänk värme på stekpannan till medelvärme Tillsätt wokmix, lök, vitlök, asiatisk woksås, sojasås, en nypa salt* och peppar*. Stek under omrörning i 4-5 min.

Hacka chili & salladslök
4

Halvera, kärna ur och skiva chili [½ st, 2P] tunt. Skiva salladslök tunt. Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka. Spara lite kokvatten [½ dl | 1 dl] och häll av resten.

Tillsätt nudlar
5

Tillsätt färdiga nudlar och sparat kokvatten till stekpannan med kyckling och blanda i en minut.

Servera
6

Lägg upp kycklingwok i skålar (se till att få med all sås). Toppa med stekt ägg och garnera med salladslök och chiliTIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.