HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSrirachakyckling
topBanner
Srirachakyckling

Srirachakyckling

med nudelsallad

Ikväll serveras vi en spännande middag beståendes av kyckling stekt med srirachasås och sojasås. Till den härliga kycklingen serveras vi en vacker och krispig nudelsallad med morot, gurka, salladslök & asiatisk dressing, som vi toppar med chili och cashewnötter. Lockar det varma vädret, är denna rätt dessutom helt perfekt att ta med på picknick!

Taggar:SnabbStark
Allergener:sojasesamglutennötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

40 g

Asiatisk dressing

(Innehållersoja, sesam, gluten)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

½ st

Chili

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Morot

1 st

Salladslök

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 3)

0.15 msk

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)684 kcal
Energi (kJ)2863 kJ
Fett21.44 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater72.34 g
varav socker15.6 g
Protein48.07 g
Salt4.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*.Riv morot. Grovhacka gurka. Skiva salladslök tunt (spara lite till garnering). Halvera chili [1/2 st, 2P], kärna ur och skär i tunna skivor. Grovhacka cashewnötter.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Krydda med en nypa salt*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Blanda sojasås, sriracha, vatten* [1 tsk | 2 tsk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt srirachasåsen till stekpannan med kyckling och stek i 2-3 min, tills den har tjocknat något.

4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten*. 

5

Blanda nudlar, morot, gurka, salladslök, asiatisk dressing, olivolja* [1 msk | 2 msk] och chili (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Anpassa styrkan efter smak, skippa chili om du inte tycker om stark mat.

6

Lägg upp nudelsallad och toppa med srirachakyckling (se till att få med all sås) på tallrikar. Toppa med salladslök, chili och cashewnötter.