Srirachakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Srirachakyckling

Srirachakyckling

med nudelsallad

Ikväll serveras vi en spännande middag beståendes av kyckling stekt med srirachasås och sojasås. Till den härliga kycklingen serveras vi en vacker och krispig nudelsallad med morot, gurka, salladslök & asiatisk dressing, som vi toppar med chili och cashewnötter. Lockar det varma vädret, är denna rätt dessutom helt perfekt att ta med på picknick!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

40

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1

Gurka

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Röd chili

20

Cashewnötter

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

300

Strimlad kycklingbröstfilé

1

Morot

1

Salladslök

20

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 5)

½

Socker (steg 3)

0.15

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)684 kcal
Energi (kJ)2863 kJ
Fett21.44 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater72.34 g
varav socker15.6 g
Protein48.07 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*.Riv morot. Grovhacka gurka. Skiva salladslök tunt (spara lite till garnering). Halvera chili [1/2 st, 2P], kärna ur och skär i tunna skivor. Grovhacka cashewnötter.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Krydda med en nypa salt*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Stek sås
3

Blanda sojasås, sriracha, vatten* [1 tsk | 2 tsk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt srirachasåsen till stekpannan med kyckling och stek i 2-3 min, tills den har tjocknat något.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten*. 

Gör nudelsallad
5

Blanda nudlar, morot, gurka, salladslök, asiatisk dressing, olivolja* [1 msk | 2 msk] och chili (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Anpassa styrkan efter smak, skippa chili om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp nudelsallad och toppa med srirachakyckling (se till att få med all sås) på tallrikar. Toppa med salladslök, chili och cashewnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image