Spanskinspirerad panerad grillostbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskinspirerad panerad grillostbowl

Spanskinspirerad panerad grillostbowl

med persiljeris och bravassås

I kväll hämtar vi inspiration från det spanska köket och panerar grillost som vi sedan steker gyllene. Vi gör också en god bravassås och serverar grillosten med persiljeris, aioli och sallad med gurka, paprika och rucola. Nu är det bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Bladpersilja

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Basmatiris

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Rökt paprikapulver

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

70 g

Tomatpuré

40 g

Rucola

1 st

Gurka

1 st

Citron

1 st

Basilika

½ g

Chiliflakes

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Socker till sås

1 st

Ägg till panering

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till grillost

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4699 kJ
Energi (kcal)1123 kcal
Fett59.1 g
varav mättat29.2 g
Kolhydrater109.5 g
varav socker17.4 g
Protein42.8 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sallad
2

Under tiden, skölj rucola.

FInhacka basilika.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera citron.

Blanda gurka, rucola, paprika, basilika, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Laga bravassås
3

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt Vitlöksflörter, chiliflakes, socker och tomatpuré och sjud i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Ta av från värme och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek grillost
4

Skär grillost i 2 cm stora bitar.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.

Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt

Tillsätt persilja
5

Under tiden, finhacka persilja.

Rör ner persilja i det färdiga riset precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.

Toppa med grillost och bravassås och ringla över aioli.