Spanskinspirerad panerad grillostbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskinspirerad panerad grillostbowl

Spanskinspirerad panerad grillostbowl

med persiljeris och bravassås

I kväll gör vi en spanskinspirerad rätt. Vi panerar grillost som vi sedan steker tills gyllene. Vi gör också en god bravassås och serverar med persiljeris, aioli och sallad med gurka och rucola. Nu är det bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Bladpersilja

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

150 g

Basmatiris

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Rökt paprikapulver

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 burk

Tomatpuré

40 g

Rucola

1 st

Gurka

1 st

Citron

1 portionspåse

Basilika

½ g

Chiliflakes

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Socker till sås

1

Ägg till panering

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4304 kJ
Energi (kcal)1029 kcal
Fett51.8 g
varav mättat28.1 g
Kolhydrater104.8 g
varav socker12.7 g
Protein42 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skölj rucola.

FInhacka basilika.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Blanda gurka, rucola och basilika i en stor skål.

Gör bravassås
3

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek Vitlöksflörter, chiliflakes, socker, vatten och tomatpuré i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Ta av från värme och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek grillost
4

Skär grillost i 2 cm stora bitar.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.

Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt

Blanda sallad
5

Under tiden, finhacka persilja.

Halvera citron.

Tillsätt en skvätt citronsaft, salt och olivolja till skålen med rucola.

Rör ner persilja i det färdiga riset precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.

Toppa med grillost, bravassås och ringla över aioli.