topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötpotatismos

Sötpotatismos

med svarta bönor och spicy chimichurri

Vada genom drivor av sötpotatismos mot bönpyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pumpakärnor

450

Sötpotatis

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

1

Paprika

1

Svarta bönor

1

Bladpersilja

1

Röd chili

12.5

Vitvinsvinäger

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4

Panamat

Ingår inte i din leverans

3

Olivolja (steg 5)

Smör (steg 4)

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)739 kcal
Energi (kJ)3092 kJ
Fett40.68 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater60.68 g
varav socker12.6 g
Protein26.46 g
Salt2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka sötpotatis
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull, täck med vatten* och koka tills de enkelt kan delas med en kniv, 10-15 min.

Förbered grönsaker
2

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Fräs pumpafrön i 3-4 min eller tills de har fått färg, och lägg över i en skål. Finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Kärna ur paprika och skär i 2 cm stora bitar. Skölj bönor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek lök, Panamat och hälften av vitlöken i 2-3 min. Tillsätt zucchini, paprika och svarta bönor i 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Mosa sötpotatis
4

Häll av vattnet, mosa sötpotatis tills du har ett lent mos och tillsätt sedan en rejäl klick smör*. Smaksätt med salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

Förbered chimichurri
5

Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili. Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och olivolja* [3 msk | 6 msk] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

Servera
6

Lägg upp sötpotatismos på tallrikar. Toppa med stekta grönsaker, smulad salladsost, chimichurri och pumpafrön.