En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Supersnabb chili med nötfärs, paprika och kidneybönor, får fantastisk smak av att stekas med rödvinssås och vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Serveras med läckert ris, limeklyftor og och en stor klick limeyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
1 st
Gul paprika
75 g
Yoghurt
(Innehållermjölk)250 g
Nötfärs
150 g
Basmatiris
½ paket
Kidneybönor
30 g
Rödvinssås
(Innehållersulfiter)1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
5 g
Tex-Mex
1 st
Ekologisk lime
¼ tsk
Salt* (steg 1)
3 dl
Vatten* (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller till riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P] i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt paprika och stek i 2 min.
Rör i Tex-Mex, krossade tomater och rödvinssås [1/2 paket, 2P]. Tillsätt sedan kidneybönor och sjud såsen i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Riv limezest och dela lime i klyftor. Blanda yoghurt och limezest i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp ris i skålar och toppa med chili och en klick yoghurt. Servera limeklyftor vid sidan av.