HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabb Chili Med Nötfärs
topBanner
Snabb chili med nötfärs

Snabb chili med nötfärs

kidneybönor och yoghurt

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Supersnabb chili med nötfärs, paprika och kidneybönor, får fantastisk smak av att stekas med rödvinssås och vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Serveras med läckert ris, limeklyftor og och en stor klick limeyoghurt.

Taggar:Snabb
Allergener:MjölkSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Paprika

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

250 g

Nötfärs

150 g

Basmatiris

½ paket

Kidneybönor

30 g

Rödvinssås

(InnehållerSulfiter)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

5 g

Tex-Mex

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)737 kcal
Energi (kJ)3085 kJ
Fett20.11 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater90.35 g
varav socker30.7 g
Protein41.29 g
Salt4.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller till riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P] i en sil under kallt vatten. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt paprika och stek i 2 min. 

4

Rör i Tex-Mex, krossade tomater och rödvinssås [1/2 paket, 2P]. Tillsätt sedan kidneybönor och sjud såsen i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Riv limezest och dela lime i klyftor. Blanda yoghurt och limezest i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris i skålar och toppa med chili och en klick yoghurt. Servera limeklyftor vid sidan av.