Snabb chili med nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb chili med nötfärs

Snabb chili med nötfärs

kidneybönor och yoghurt

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Supersnabb chili med nötfärs, paprika och kidneybönor, får fantastisk smak av att stekas med rödvinssås och vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Serveras med läckert ris, limeklyftor og och en stor klick limeyoghurt.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

250

Nötfärs

150

Basmatiris

½

Kidneybönor

30

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1

Krossade tomater, vitlök & lök

5

Tex-Mex

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)737 kcal
Energi (kJ)3085 kJ
Fett20.11 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater90.35 g
varav socker30.7 g
Protein41.29 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller till riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P] i en sil under kallt vatten. 

Stek nötfärs & paprika
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt paprika och stek i 2 min. 

Koka sås
4

Rör i Tex-Mex, krossade tomater och rödvinssås [1/2 paket, 2P]. Tillsätt sedan kidneybönor och sjud såsen i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda limeyoghurt
5

Riv limezest och dela lime i klyftor. Blanda yoghurt och limezest i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med chili och en klick yoghurt. Servera limeklyftor vid sidan av.