HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabb Arrabiata På Blandfärs
topBanner
Snabb Arrabiata på blandfärs

Snabb Arrabiata på blandfärs

med stekta körsbärstomater och färsk basilika

Härlig mysmat med sting som kommer att slukas av hela familjen, ikväll ska vi nämligen ha pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med blandfärs, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig!

Taggar:SnabbStark
Allergener:GlutenMjölkÄggSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 burk

Tomatpuré

1 paket

Spaghetti

(InnehållerGlutenKan innehållaSoja)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chili flakes

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

1 st

Paprika

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

250 g

Blandfärs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)761 kcal
Energi (kJ)3183 kJ
Fett29.72 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater80.37 g
varav socker17.4 g
Protein40.08 g
Salt1.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

 

2

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär schalottenlök i tunna skivor. Riv eller pressa vitlök.

 

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs, schalottenlök, körsbärstomater, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller tills köttfärsen är brynt och grönsaker är mjuka. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chili flakes till stekpannan. Stek i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, pastavatten [11/2 dl | 3 dl] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Rör om och sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

5

Tillsätt pasta och hälften av osten till stekpannan, och blanda väl.

 

6

Lägg upp pasta i skålar. Riv basilikablad. Strö över basilika och resterande ost.