Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
1 st
Gurka
30 g
Panko ströbröd
(Innehållergluten)60 g
BBQ-sås
(Innehållersenap, sulfiter)150 g
Strimlad salladsmix
1 portionspåse
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehållermjölk, ägg)250 g
Fläskkotlett, skivad
1 st
Ekologisk citron
40 g
Aioli
(Innehållersenap, ägg)1 st
Päron
1 st
Ägg* (steg 1)
(Innehållerägg)Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik.
Vänd fläskköttet först i ägg*, sedan i pankomixen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. Lägg över schnitzel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.
Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela schnizlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande gräslök och servera BBQ-sås vid sidan av.