Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på idag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha ryggbiff. Inga problem, ikväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt ryggbiff. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med stekt portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
15 ml
Balsamvinäger
(Innehållersulfiter)2 g
Grovmalen svartpeppar
500 g
Potatis
300 g
Angus ryggbiff
75 g
Portobello
80 g
Aioli
(Innehållerägg, senap)1 st
Rödlök
40 g
Rucola
2 st
Briochebullar
(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)1 tsk
Socker* (steg 3)
2 msk
Vatten* (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär portobello [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, och krydda med salt* och peppar*. Fräs i 3-4 min under omrörning. Lägg över till en skål.
Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning. Tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Stek tills karamelliserad, 3-5 min. Lägg över till en skål. Blanda grovmalen svartpeppar och aioli i en liten skål. TIPS: Mortla pepparn extra om du önskar den finare.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Dela burgerbröd på mitten och värm dem i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda. Skölj rucola.
Skär köttet i 1 cm breda skivor. Bre pepparaioli på bröden. Toppa med ryggbiff, portobello, karamelliserad lök och rucola. Lägg upp burgare, pommes och pepparaioli på tallrikar.