HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Hamburgare På Ryggbiff
topBanner
Saftig hamburgare på ryggbiff

Saftig hamburgare på ryggbiff

med stekt portobello, spröda pommes och kryddig pepparaioli

Fars dag

Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på idag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha ryggbiff. Inga problem, ikväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt ryggbiff. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med stekt portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Allergener:sulfiteräggsenapmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

2 g

Grovmalen svartpeppar

500 g

Potatis

300 g

Angus ryggbiff

75 g

Portobello

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Rödlök

40 g

Rucola

Briochebröd

(Innehållerägg, senap, mjölk, glutenKan innehållasesam, soja)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)806 kcal
Energi (kJ)3373 kJ
Fett48.29 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater55.15 g
varav socker9.6 g
Protein38.39 g
Salt0.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Skär portobello [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, och krydda med salt* och peppar*. Fräs i 3-4 min under omrörning. Lägg över till en skål. 

3

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning. Tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Stek tills karamelliserad, 3-5 min. Lägg över till en skål. Blanda grovmalen svartpeppar och aioli i en liten skål. TIPS: Mortla pepparn extra om du önskar den finare. 

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda. Skölj rucola.

6

Skär köttet i 1 cm breda skivor. Bre pepparaioli på bröden. Toppa med ryggbiff, portobello, karamelliserad lök och rucola. Lägg upp burgare, pommes och pepparaioli på tallrikar.