topBanner
Ryggbiff med rödvinssås

Ryggbiff med rödvinssås

palsternack- och potatismos

Premium

Fram med det finaste porslinet, för ikväll bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt! Supermör, perfekt stekt ryggbiff intar såklart huvudrollen. Är ni trötta på bacon-lindade bönor? Då provar vi något nytt och lindar bönorna in i prosciutto istället. Potatismoset ser kanske ut som vanligt potatismos - men det innehåller även palsternacka, vilket ger en helt ny dimension till moset. Givetvis ska vi ha sås, vi slår till med en rödsvinssås med schalottenlök och timjan. Så kan festen börja!

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 st

Palsternacka

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

1 påse

Timjan

300 g

Haricots verts

25 g

Prosciutto

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk* (steg 2)

(Innehållermjölk)

3 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2931 kJ
Energi (kcal)701 kcal
Fett28 g
varav mättat11 g
Kolhydrater69 g
varav socker14 g
Protein45 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Ansa gröna bönor. Dela prosciuttoskivor [1/2 paket, 2P] på hälften. Linda en prosciuttoskiva runt 6-8 gröna bönor. Överför till en plåt med bakplåtspapper och fortsätt med resterande bönor - ca 2 knippen per person. Ringla över olivolja* och tillaga i ugnen i 15-20 min, eller tills bönorna är mjuka.

2

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Tillsätt bitarna till det kokande vattnet, och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa bitarna tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk], en nypa salt* och en generös klick smör*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med en nypa salt* och peppar*, och bryn det i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Finhacka schalottenlök. Fräs schalottenlök och timjankvistar [2 kvistar | 4 kvistar] i 2-3 min, eller tills löken börjar mjukna.

5

Tillsätt rödvinssås, vatten* [3 msk | 5 msk] och en generös nypa peppar* till stekpanna. Rör om tills såsen är uppvärmd och tillsätt avrunnen köttsaft från köttet. Krydda med salt* och peppar*. Plocka bort timjankvistar från rödvinssåsen.

6

Lägg upp palsternack- och potatismos, ryggbiff och prosciuttolindade bönor på tallrikar. Skeda över rödvinssås och garnera med en lite färska timjanblad.